Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Numeri 9, 18, 19; 1 Petru 2,9; Apocalipsa 14,6-12.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Domnul a zis lui Aaron: ’… Eu sunt moştenirea şi partea ta de moşie, în mijlocul copiilor lui Israel.’” (Numeri 18,20)

După răzvrătirea lui Core şi după testul cu toiegele, a devenit necesară accentuarea suplimentară a faptului că preoţii şi leviţii aveau de îndeplinit nişte slujbe precise. Fiecare avea o „funcţie” stabilită de Dumnezeu, iar Domnul a trasat anumite linii de demarcaţie între ele. Deşi aceste slujbe şi funcţii au ieşit din uz, mai putem învăţa încă anumite lecţii din ele.

Putem lua în considerare, spre exemplu, sfinţenia şi solemnitatea misiunilor care le fuseseră încredinţate. De aici, am putea învăţa că trebuie să luăm în serios responsabilităţile şi slujbele sacre care ne-au fost încredinţate.

Putem observa şi interdependenţa care exista, pe de o parte, între aceşti oameni şi, pe de altă parte, între ei şi popor. Fără îndoială că avem de învăţat de la ei despre cum să lucrăm în mod armonios, ca o biserică unită.

De asemenea, putem discuta despre modul în care este descoperit harul în aceste capitole, în special în ceea ce priveşte darurile oferite acestor oameni, fără ca ei să aibă vreun merit. Ei deţineau aceste poziţii numai pentru că le-au primit de la Dumnezeu şi nu datorită vreunui merit personal.

Avem aici un minunat simbol al Evangheliei!

Pentru studiul Bibliei la rând: Fapte 24 – Romani 16

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO