Pentru studiul de săptămâna aceasta, citeşte: Gen. 17,10-17; Numeri 16, 17; Iosua 4,3-9; Mat. 26,13; Luca 22,19.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii.” (Prov. 16,18)

În inimile mulţimilor care îi urmau, mai clocotea încă o ură mascată faţă de Moise şi Aaron. Pedeapsa cu rătăcirea prin pustie, până la trecerea la odihnă a primei generaţii care a ieşit din Egipt, părea prea greu de purtat. În loc să se supună judecăţii lui Dumnezeu, unii au început să comploteze, ca să scape de cei doi fraţi, de parcă pedeapsa fusese dată de Moise şi Aaron, şi nu de Dumnezeu.

Core, iniţiatorul acestei mişcări, era un levit din familia lui Chehat şi văr cu Moise; era un om capabil şi cu influenţă. Cu toate că era rânduit să slujească la Cortul întâlnirii, ajunsese să fie nemulţumit de poziţia sa şi, […] pentru un timp, Core s-a împotrivit pe ascuns autorităţii lui Moise şi Aaron […]. În cele din urmă, el a conceput îndrăzneţul plan de a răsturna atât autoritatea civilă, cât şi pe cea religioasă.” – Ellen G. White, Patriarhi şi profeţi (ediţia 1999), pag. 401.

Studiul de săptămâna aceasta ne propune să ne reamintim de stricăciunea inimii omeneşti. Mândria, invidia şi iubirea de putere, dacă sunt cultivate şi lăsate să „se coacă”, pot lua forme josnice de manifestare. Numai Dumnezeu ştie câtă durere, suferinţă şi pagube au produs şi vor produce aceia care vor îngădui ca aceste seminţe ale amărăciunii să aducă rod în viaţa lor. Să învăţăm cu toţii din greşelile oamenilor despre care vom studia săptămâna aceasta şi să ne ferim de ele.

Pentru studiul Bibliei la rând: Fapte 4 23

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO