Pentru studiul de săptămâna aceasta,citeste: Is.14,13.14 ; Marcu9,35 ; 1Cor.12,7-31 ; 1Cor.13 ; Fil.2,3 ; 3Ioan ; Apoc.14,6.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Prea iubitule, nu urma răul , ci binele . Cine face binele este din Dumnezeu, Cine face răul n-a văzut pe Dumnezeu. „(3 Ioan 11)

Lupta pentru putere ia forme variate . Fie că este vorba de lupta pentru tronul unui impreriu , pentru o funcţie de conducere într-o companie sau pentru o poziţie cu autoritate în biserică , lupta pentru control poate lua forme urâte , chiar violente . De fapt , marea luptă din cer a început cu lupta pentru putere : Satana a râvnit după poziţia şi autoritatea care Îi aparţinea numai lui Isus , Creatorul , şi nu unei fiinţe create . Din nefericire , acelaşi spirit este manifestat uneori în biserică.

3 Ioan , ultima epistolă pe care o studiem trimestrul acesta , tratează despre lupta pentru putere în una dintre bisericile primare . De o parte se află Ioan , Gaiu şi Dimitrie . De partea cealaltă , se află Diodref care încearcă să-şi consolideze poziţia . Luptă pentru putere în biserica locală ? Avem şi noi , creştinii de azi , astfel de probleme ?

O privire asupra studiului

Cui i-a adresat Ioan această scrisoare ? Ce informaţii despre Gaiu şi despre caracterul lui ne pot fi de folos ? Ce fel de luptă pentru putere avea loc în biserică ?

Pentru studiul Bibliei la rând : Ioel 1Naum 3

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO