Pentru studiul de săptămâna aceasta, citeşte: Marcu 12,28-31; Ioan 14,15; 1 Ioan 3,11-24; 4,75,4; Iacov 2,15.16.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Şi aceasta este porunca pe care o avem de la El: cine iubeşte pe Dumnezeu, iubeşte şi pe fratele său.” (1 Ioan 4,21)

Un pastor a fost vizitat odată de o femeie plină de ură faţă de soţul ei. Ea şi-a mărturisit intenţia de a divorţa de el şi dorinţa de a-l face să sufere cât mai mult posibil. Pastorul i-a propus să se ducă acasă şi să se poarte cu soţul ei ca şi cum l-ar iubi cu adevărat. I-a sugerat să-i spună cât de important este el pentru ea şi să fie cât mai amabilă cu el. După ce avea să-l convingă că îl iubeşte foarte mult, trebuia să îl anunţe că vrea să divorţeze. În felul acesta avea să-l facă să sufere cel mai mult.

Cu privirea plină de dorinţa răzbunării, ea a plecat şi a făcut exact aşa: timp de câteva luni i-a arătat dragoste ca niciodată mai înainte. Apoi, pastorul a sunat-o şi a întrebat-o dacă mai vrea să divorţeze de soţul ei.

„Nici gând!”, i-a răspuns ea, „Am descoperit că îl iubesc cu adevărat!”

Dragostea poate să schimbe lumea în care trăim, bisericile noastre, familiile şi căsătoriile noastre. Săptămâna aceasta, vom analiza ce ne spune Ioan despre acest subiect şi vom afla cum putem să ne arătăm dragostea.

O privire asupra studiului

Ce ne spune Ioan despre dragoste? Cum se manifestă dragostea creştină? Cum descoperă Planul de Mântuire adevărata semnificaţie a dragostei? Cum putem noi, păcătoşii, să avem siguranţa mântuirii? Cum trebuie să manifeste creştinii dragoste?

Pentru studiul Bibliei la rând: Ieremia 1738

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO