Cu ceva vreme în urmă, a apărut o modă în care tinerii creştini purtau brăţări pe care erau inscripţionate literele WWJD, care veneau de la cuvintele „What would Jesus do?” (Ce ar face Isus?) Unii au considerat că ideea aceasta era copilărească, însă motivul din spatele ei era bun: când treceai printr-o dilemă, te gândeai ce ar face Isus în situaţia respectivă şi încercai să faci la fel.

Acelaşi gând ni-l transmite şi Ioan în aceste versete. Prima parte a pasajului arată că umblarea în lumină şi cunoaşterea lui Dumnezeu înseamnă ascultare. A doua parte a pasajului îi invită acum pe creştinii care vor să rămână în El şi să umble în lumină să urmeze în viaţă exemplul lui Isus. Cum anume? Ei trebuie să afle cum a trăit Isus şi să îşi compare zilnic comportamentul cu felul în care a trăit Hristos. Cu alte cuvinte, „Ce ar face Isus?”

5. Caută în Evanghelii trei relatări dintre cele mai impresionante despre Isus. Ce momente din viaţa Sa îţi sunt cele mai dragi şi îţi spun Cine era El? Cât de mult te asemeni în caracter cu El?
_______________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________

Deşi moartea lui Isus şi învierea Sa constituie apogeul evangheliilor, ne sunt oferite suficiente informaţii despre învăţăturile Sale şi despre viaţa Sa, ca să înţelegem cum ar trebui să fie viaţa unui om.

Acest lucru este important de reţinut, întrucât uneori oamenii Îl primesc pe Isus numai ca Mântuitor şi Înlocuitor, dar nu şi ca Exemplu. Ioan L-a primit pe Isus atât ca Mântuitor, cât şi ca Exemplu. În 1 Ioan 1,7, el afirmă că sângele lui Hristos ne curăţeşte de păcat, fapt care arată spre moartea Sa pe cruce pentru noi. Potrivit cu 1 Ioan 2,2, Isus este Jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre. El a fost Înlocuitorul nostru. Însă în versetele pe care le studiem săptămâna aceasta, se evidenţiază şi celălalt aspect. El a dus o viaţă exemplară. Noi ar trebui să călcăm pe urmele Lui.

1 Ioan, 1
7 Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţă de orice păcat.

1 Ioan, 2
2 El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.

Cei mai mulţi dintre noi ne confruntăm cu dificultăţi mai mari sau mai mici în viaţă. Gândeşte-te la cea mai mare problemă pe care o ai, cea mai mare luptă a ta. Apoi, pune-ţi întrebarea: Ce ar face Isus în locul meu? După ce dai răspunsul cel mai potrivit, întreabă-te: Ce mă împiedică să fac la fel ca El?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO