Să umblăm în lumină: păzirea poruncilor

Pentru studiul de săptămâna aceasta, citeşte: Lev. 19,18; Luca 14, 26; Ioan 3,20.13; 1 Tim. 2,4; 2 Petru 3,18; 1 Ioan 2,3-11.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Şi prin aceasta ştim că Îl cunoaştem, dacă păzim poruncile Lui.” (1 Ioan 2,3)

Un pastor consilia un cuplu. Care era problema? Soţul avusese relaţii extraconjugale. Nu o singură relaţie extraconjugală, ci mai multe. El încerca să o liniştească pe soţia lui, spunându-i că, deşi are relaţii cu alte femei, nu înseamnă că nu o iubeşte. De fapt, el susţinea că o iubeşte mai mult decât pe celelalte.

După cum este de aşteptat, în loc să rezolve problema, cuvintele lui au înrăutăţit-o. De ce? Fiindcă atunci când iubeşti pe cineva, îi arăţi aceasta prin fapte, prin tot ce faci şi nu numai prin cuvinte.

Săptămâna aceasta, Ioan ne spune ce înseamnă să Îl cunoşti şi să Îl iubeşti pe Dumnezeu. Oricine poate să spună că Îl iubeşte. Întrebarea este: Cum ne manifestăm această dragoste?

O privire asupra studiului

Ce înseamnă să-L cunoşti pe Dumnezeu şi ce înseamnă să ştii despre Dumnezeu? Ce rol are ascultarea de Legea lui Dumnezeu în relaţia noastră cu El? Ce ne spune Ioan despre Domnul Isus ca un Model de comportament? Care este „porunca nouă” pe care o dă Ioan şi, de fapt, cât de „nouă” este ea?

Pentru studiul Bibliei la rând: Eclesiastul 1 Isaia 7

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO