Pentru studiul din această săptămână citeşte: Ecl. 9,5.6; Col. 1,10-14; 1 Tes. 4,13-18; Apoc. 21,1-4.8.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc… Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine…” (Ioan 14,2.3)

Pentru mulţi, cuvântul rai şi-a pierdut semnificaţia: el nu este altceva decât un tărâm din poveştile cu zâne. Ne înşelăm, spun ei, dacă ne imaginăm că există vreun fel de viaţă dincolo de această existenţă efemeră. Unii ajung chiar să susţină că este cu totul greşit să le spunem oamenilor că există un rai. Ei consideră că acesta este motivul pentru care oamenii nu depun toate eforturile pentru a realiza cât mai mult posibil în viaţa aceasta. Chiar mulţi dintre creştini nu reuşesc să accepte această idee. Ei nu sunt convinşi că raiul este un loc real. Oare ar trebui să înţelegem că raiul este o stare a minţii? Pe de altă parte, mulţi cred că, la moarte, sufletul este eliberat şi se duce în rai ca să fie cu Dumnezeu. Ei au convingerea că tatăl, mama, soţul, soţia sau copilul lor care a decedat este acum cu Dumnezeu în rai şi că nu îi despart decât câţiva ani de ziua în care se vor revedea.

Care este adevărul?

Scurtă prezentare a studiului: De ce este importantă pentru noi făgăduinţa vieţii veşnice în rai? Cum va fi viaţa acolo? Cum putem să o pregustăm acum? Ce destin îi aşteaptă pe cei care nu vor avea parte de rai, din cauza propriilor alegeri?

Pentru studiul Bibliei la rând: Ezra 4Estera 4

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO