Oamenii sunt, prin natura lor, fiinţe sociale. Bineînţeles că avem cu toţii momente când dorim să fim singuri. Avem nevoie de timp pentru rugăciune şi meditaţie personală. Unii au nevoie de mai mult timp şi spaţiu personal decât alţii; dar, în general, îi compătimim pe cei care sunt tot timpul singuri şi mai ales pe cei care nu ştiu cum să-şi facă prieteni şi care nu reuşesc nicidecum să stabilească relaţii pline de semnificaţie.

Biblia ne înfăţişează oameni care fac parte din diferite structuri sociale. Familia, prietenii, etnia, societatea şi biserica sunt temele ei dominante. Biblia arată că Tatăl lui Isus este Tatăl întregii lumi, ceea ce înseamnă că toţi suntem, de fapt, fraţi şi surori (Fapte 17,26). Relaţiile cu ceilalţi oameni reprezintă esenţa vieţii. Când l-a creat pe Adam, Dumnezeu i-a creat imediat şi o parteneră. Viaţa de familie este modelul conceput de Dumnezeu pentru fericirea noastră. Biblia subliniază în mod repetat valoarea inestimabilă a prieteniei adevărate şi binecuvântările apartenenţei la o comunitate.

7. Care este secretul relaţiilor sociale de succes? Cât de bine aplici aceste principii în viaţa ta? Fil. 2,1-5
________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________

Diferitele aspecte ale vieţii noastre creştine se împletesc în calitatea de membri ai trupului lui Hristos: biserica. Biserica este mai mult decât un loc unde se întâlnesc şi au părtăşie oamenii care gândesc la fel. Pentru mulţi, biserica este, într-adevăr, inima vieţii sociale. Acest fapt prezintă şi aspecte pozitive, şi aspecte negative. Dacă nu avem prieteni creştini, avem prea puţine modele de viaţă. Relaţia cu ceilalţi oameni care Îi slujesc lui Dumnezeu şi care au adoptat stilul de viaţă biblic ne va ajuta să rămânem credincioşi şi să ne dezvoltăm spiritual. Dar, dacă nu avem niciun prieten în afara cercului de prieteni credincioşi, avem prea puţine ocazii să dăm mărturie. În multe părţi ale lumii, evanghelizarea prin prietenie este metoda cea mai eficientă de creştere a bisericii.

Studiile arată că cei mai mulţi adventişti botezaţi de curând îşi pierd în decurs de şapte ani aproape toţi prietenii de altă religie. Este acesta şi cazul tău? Care sunt motivele? De ce merită să investeşti timp şi energie ca să te împrieteneşti cu persoane de altă religie?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO