Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Geneza 2,7; Ps. 139,13.14; Ioan 1,1-3; Ioan 3; Ioan 10,10; 2 Cor. 5,17; Fil. 2,1-5.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug.” (Ioan 10,10)

Oamenii din zilele noastre trăiesc mult mai mult decât cei din generaţiile anterioare, mai ales populaţia din aşa-numitele ţări dezvoltate. Fireşte că lucrul acesta este bun. Totuşi, una este să trăieşti mult şi alta este să duci o viaţă de calitate. Uneori, doctorii recurg la tot felul de intervenţii curajoase pentru a menţine un om în viaţă, chiar dacă el nu va mai putea duce o viaţă de calitate.

Însă viaţa de calitate nu se limitează la un nivel acceptabil de bunăstare fizică; ea cuprinde o sferă mai largă. Ce facem cu anii pe care i-am primit? Avem noi un scop în viaţă şi trăim în armonie cu cei din jur? Avem relaţii satisfăcătoare cu semenii noştri şi, în primul rând, cu Creatorul nostru? Acestea sunt întrebări importante pentru toţi cei care au primit darul vieţii.

Scurtă prezentare a studiului: Viaţa este un dar oferit numai de Dumnezeu. Odată ce am primit această viaţă, ce semnificaţie are ea pentru noi? Cum să trăim? Întrucât ea este un dar, avem responsabilitatea de a ne îngriji de viaţa noastră, atât din punct de vedere fizic, cât şi din punct de vedere spiritual. În acelaşi timp, credinţa noastră în Isus ne aduce în mijlocul unei comunităţi de credincioşi şi devenim parte dintr-o nouă familie, atât în cer, cât şi pe pământ, lucru care ar trebui să aibă o influenţă asupra calităţii vieţii noastre prezente.

Pentru studiul Bibliei la rând: 1 Împăraţi 172 Împăraţi 11

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO