1. Care este soarta comună a tuturor fiinţelor omeneşti şi de ce? Care este singura soluţie pentru situaţia în care ne aflăm? 1 Împ. 8,46; Rom. 3,21- 28; 5,12.

Păcatul este cea mai mare problemă cu care ne confruntăm. Egiptenii credeau că cea mai mare problemă a omenirii este moartea şi, de aceea, au dezvoltat arta mumificării şi au construit piramide uriaşe, în care să păstreze aceste mumii. Filozofii greci considerau că ignoranţa era principalul duşman al adevăratei fericiri, astfel că puneau accentul pe educaţie. Dar problema fundamentală a omenirii este păcatul. Păcatul distruge fericirea şi pacea minţii. Păcatul ucide, şi niciun medicament modern nu îl poate vindeca. Din momentul în care ne naştem, începem să murim. Singura posibilitate de vindecare este Isus Hristos şi crucea Sa. „Nu există altă temă asupra căreia trebuie să insistăm cu mai multă stăruinţă, pe care să o repetăm mai des sau să o aşezăm mai ferm în mintea tuturor, decât imposibilitatea ca omul căzut să merite ceva pe baza faptelor lui bune. Mântuirea este doar prin credinţa în Isus Hristos.” – Ellen G. White, Faith and Works, pag. 19

După poetul grec Homer, corăbiile care treceau prin Strâmtoarea Messina erau în pericolul fie de a se lovi de stânca Scilla, într-o parte, fie de a intra în vârtejul Caribda, în partea cealaltă. Creştinii sunt întotdeauna în pericol de a cădea fie în legalism, fie în amăgirea harului ieftin. Cei care se tem că, dacă se vorbeşte despre siguranţa mântuirii în Hristos, se va ajunge la harul ieftin şi la tolerarea unui comportament păcătos vor accentua importanţa ascultării. Cei care se tem că, dacă se vorbeşte despre ascultare şi despre o vieţuire creştină plină de biruinţă, aceasta va îndepărta atenţia de la Hristos şi va conduce la legalism accentuează faptul că mântuirea este darul fără plată al lui Dumnezeu.

Creştinul echilibrat va avea siguranţa mântuirii în Isus şi, în acelaşi timp, va duce o viaţă creştină biruitoare. Pe cel pe care îl îndreptăţeşte, Dumnezeu îl şi sfinţeşte. Suntem mântuiţi doar prin credinţă, dar credinţa este urmată de faptele bune, chiar dacă aceste fapte bune, făcute sub ungerea Duhului Sfânt, nu ne vor îndreptăţi niciodată înaintea lui Dumnezeu. Mântuirea noastră se bazează doar pe ceea ce a făcut Isus pentru noi.

Eşti descurajat de propria viaţă spirituală? Nu obţii biruinţele pe care le-ai dori?Ce speranţă minunată poţi găsi în faptul că eşti acceptat doar pe baza a ceea ce a făcut Isus pentru tine, şi nu pe baza biruinţelor sau a căderilor tale? De ce această speranţă ar trebui să nu te lase să te dai bătut în lupta cu păcatul şi cu eul?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO