Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Fapte 6,3; 8; Romani 12,6-8;1Corinten12,1-11.27-31; 1 Timotei 3,8-12.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Noroadele luau aminte cu un gând la cele spuse de Filip, când au auzit şi au văzut semnele pe care le făcea.” (Fapte 8,6)

Gândul central al studiului: Prin lucrarea lui Filip, Samaria este răscolită de Vestea Bună şi un etiopian cu influenţă, un om dintre neamuri, vine la Hristos. Atunci când ne predăm viaţa lui Dumnezeu, nu există
limite în ceea ce poate alege El să facă prin noi, pentru înaintarea Împărăţiei Lui.

Fuge de persecuţie, se confruntă cu un vrăjitor, alungă demoni, vindecă ologi şi paralizaţi, converteşte un etiopian bogat de la curtea regală, este transportat, în mod fizic, pe distanţe mari, de Duhul Sfânt – viaţa lui Filip a fost oricum, numai monotonă nu. Atunci când este vorba despre creştinism, mulţi oameni se gândesc la predici lungi ţinute în biserică, la liste nesfârşite de „ce să faci” şi „ce să nu faci”, la oameni cu feţe lungi, care par plictisiţi – aceste stereotipuri, desigur, sunt foarte departe de adevăr. A-L urma pe Domnul Isus înseamnă cea mai captivantă viaţă posibilă. De exemplu, în această săptămână, vom urmări viaţa captivantă şi misiunea lui Filip – un om a cărui lume a căpătat o dimensiune cu totul nouă atunci când a fost pus deoparte pentru slujire. Când Filip a fost ales între cei şapte diaconi în biserica primară, viaţa lui a intrat pe un făgaş pe care nu l-ar fi anticipat niciodată. El a împărtăşit personal Vestea Bună în Samaria şi, indirect, pe continentul african. Ce putem învăţa din istoria lui?

Pentru studiul Bibliei la rând: Daniel 4 – Ioel 3

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO