Un stâlp al misiunii – apostolul Petru

Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Psalmi 18,2.31; 95,1; Matei 16,18; Fapte 5,15; 10,25.28-43; 11,19-26; Galateni 2,11-14.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru şi a lui Ioan, s-au mirat, întrucât ştiau că erau oameni necărturari şi de rând; şi au priceput că fuseseră cu Isus.” (Fapte 4,13)

Gândul central al studiului: Petru, Petru cel transformat, a devenit unul dintre cei mai mari misionari pe care i-a văzut vreodată lumea, şi aceasta în ciuda faptului că mai erau câteva lecţii pe care ucenicul mai trebuia să le înveţe.

Săptămâna trecută, am urmărit extraordinara transformare a lui Petru – cum a trecut el de la instabilitate la capacitatea de a fi un stâlp al bisericii. Cât de uşor ar fi fost ca, după deplorabila lui cădere, Domnul să-l fi exclus din lucrarea Sa. Însă, aşa cum am văzut, nu acesta a fost planul lui Dumnezeu pentru acest erou plin de defecte. Într-adevăr, după reabilitare, Petru avea să-şi dedice viaţa unei singure misiuni: aceea de a împărţi hrana spirituală turmei Domnului său – atât celor dinăuntrul, cât şi celor din afara staulului.
Săptămâna trecută am văzut, de asemenea, ce a făcut Domnul Hristos în viaţa lui Petru, pentru a face din el marele misionar care a devenit. Săptămâna aceasta, vom vedea care au fost rezultatele misiunii lui. Vom urmări câteva dintre experienţele trăite de Petru în cadrul lucrării pe care a desfăşurat-o în biserica primară şi în activitatea lui de răspândire a Evangheliei printre neamuri. Pentru noi, cei care trăim în acest timp al sfârşitului, experienţa vieţii lui Petru conţine nişte lecţii foarte importante, pe care le putem învăţa atât din succesele, cât şi din căderile lui.

Pentru studiul Bibliei la rând: Ieremia 42 – Ezechiel 7

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO