6. Care este unul dintre „vaiurile” rostite de Domnul pentru farisei? Matei 23,13

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

Cu toate că Domnul Isus a fost bun şi blând, purtându-Se cel mai adesea cu gingăşie şi delicateţe cu păcătoşii cei mai decăzuţi, tabloul pe care ni-l zugrăveşte Biblia cu privire la Mântuitorul nu se limitează la atât. Dimpotrivă, când a fost cazul, Domnul Isus a revărsat un torent de avertizări împotriva unui anumit grup de oameni. Aşa cum ştim, Domnul Isus a rostit cuvinte tari şi mustrări aspre, împotriva multora dintre liderii religioşi ai vechiului Israel. Într-adevăr, în anumite privinţe, El a vorbit aşa cum vorbiseră profeţii Vechiului Testament, lucru care nu ne surprinde, desigur, pentru că El a fost Cel care îi inspirase şi pe ei. Astfel, vreme de secole, într-un fel sau altul, El a vorbit poporului Său, îndemnându-l şi călăuzindu-l. Este astăzi altfel?

7. Care erau acuzaţiile pe care li le aducea Domnul Isus acestor lideri religioşi? Cum le-ai cataloga? După părerea ta, care este cea mai gravă dintre ele şi de ce? Dacă ai putea rezuma în doar câteva propoziţii esenţa reproşurilor Sale, ce ai scrie? Matei 23

______________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________

Dacă citeşti cu atenţie, toate lucrurile de care îi acuză Domnul Isus sunt surprinzătoare. Cu toate acestea, un lucru reiese foarte clar: oamenii aceştia erau făţarnici, nişte ipocriţi, care îşi ascundeau urâţenia sufletului sub o spoială de credinţă şi de evlavie.

Tu ce fel de aparenţă evlavioasă afişezi în public? Cum te-ar privi comunitatea din care faci parte, dacă ar şti cum eşti în realitate? Ce poţi face pentru ca tu, cel adevărat, să te asemeni cât mai mult cu „varianta” pe care o afişezi în public?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO