De-a lungul secolelor, oamenii s-au certat cu privire la Domnul Isus, au cântat, au scris sau au predicat despre El, L-au blestemat, au făcut filme despre El şi chiar au murit pentru El; dar majoritatea oamenilor din lumea de astăzi fie nu Îl cunosc deloc, fie ştiu doar ce a făcut El în favoarea lor.

1. Dacă te-ar întreba cineva: „Cine a fost Isus?”, ce ai răspunde şi de ce?

________________________________________________________________________________

Răspunsul tău, indiferent ce conţine el, ar trebui să includă declaraţia că Domnul Isus a fost Fiul divin al lui Dumnezeu, că El a murit pentru păcatele noastre şi a înviat. Că a făcut tot ce a făcut cât timp a fost aici, pe pământ, este foarte adevărat; că a rostit predici pline de adevăr şi de putere este la fel de adevărat; că ne-a descoperit caracterul lui Dumnezeu – şi lucrul acesta este adevărat. Dar, în cele din urmă, nimic din toate

acestea nu ar conta prea mult, dacă El nu ar fi venit să moară ca înlocuitor al nostru, dându-ne astfel, fiecăruia dintre noi, făgăduinţa vieţii veşnice (dacă noi cerem împlinirea ei în dreptul nostru).

2. De ce moartea Domnului Isus (şi semnificaţia ei) este atât de importantă în a ne ajuta să înţelegem cine a fost El? Marcu 9,12; Luca 24,7; Ioan 1,29; Romani 5,15-21; Evrei 2,9

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

În istorie, au existat mulţi oameni mari care au realizat lucruri extraordinare – lucruri care, la prima vedere, păreau chiar mai impresionante decât ceea ce a realizat Domnul Isus din Nazaret. În definitiv, El nu a fost decât un rabin „neoficial”, dintr-o provincie romană relativ mică şi neînsemnată, care a murit de timpuriu şi a lăsat în urmă doar o mână de urmaşi speriaţi şi descurajaţi. Pe de altă parte, atunci când înţelegem cine a fost Domnul Isus şi ce a realizat El aici, pe pământ, ne dăm seama că nimic din ceea ce ar fi putut face vreo altă fiinţă omenească nu merită nici măcar să fie comparat cu ceea ce a făcut El. De fapt, fără Domnul Isus şi tot ce a făcut El pentru noi, nimic din ceea ce a realizat cineva vreodată în această lume nu ar avea, în tabloul de ansamblu al istoriei, nicio valoare, pentru că, fără Isus Hristos şi fără moartea Lui, lumea aceasta şi tot ce este pe ea nu ar însemna nimic.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO