Ce ne-a invatat Isus despre Dumnezeu

Intr-o lume intunecată de tot felul de intelegeri gresite cu privire la persoana si la caracterul lui Dumnezeu, Isus a venit sa corecteze lucrurile si sa faca lumina prin propria viata si prin cuvant. Venind chiar din esenţa lui Dumnezeu, El a adus o revelatie desavarsita a lui Dumnezeu, la care nu se mai putea adauga nimic, pentru a o face mai clara. In trecut, profetii vorbisera despre Dumnezeu, dar acum, „la sfarsitul acestor zile”, Dumnezeu vorbea „prin Fiul… prin care a facut si veacurile” (Evr. 1,1.2). Cu alte cuvinte, prin Isus avem descoperirea suprema a Divinitatii.
3. Ce spune Isus despre Dumnezeu în urmatoarele pasaje?
Mat. 5,8.9 ______________________________________________________
Mat. 18,5.6.10; 19,13.14 ____________________________________________
Ioan 4,22-24 ____________________________________________________
Ioan 10,27-30 ___________________________________________________
Un test esential al decentei, in orice societate, fie ea antica sau moderna, este valoarea pe care o acorda aceasta celor mai vulnerabili dintre membrii ei; si nimeni nu este mai vulnerabil decat copiii. Grija si preocuparea lui Isus pentru aceste fiinte plapande trebuie sa fi venit ca o gura de aer proaspat pentru sarmanele mame de acum doua mii de ani, cand Invatatorul a aparat cu hotarare dreptul copiilor de a veni la El, cand Si-a facut timp, in agenda Lui atat de incarcata, pentru acesti micuti, ca sa-i atinga si sa-i binecuvanteze.
Asa este Dumnezeu, voia sa spuna Isus prin atitudinea Sa. Lui Ii pasa de copii si de toti cei care sunt vulnerabili şi exploatati. El este Dumnezeul celor supusi si umili. Stand acolo, cu acei copilasi care Ii priveau senini chipul, Isus S-a gandit, probabil, la „Omorarea pruncilor”, poruncita de Irod cu gandul la El (Mat. 2,16-18), si la sangerosul edict al unui faraon antic impotriva tuturor nou-nascuţilor de parte barbateasca dintre evrei (Exod 1,15.16). Isus a venit sa Il descopere pe Dumnezeu asa cum este in realitate, in totala antiteza cu acesti psihopati criminali.
Din ceea ce ai citit mai sus, ce imagine a lui Dumnezeu prezinta Isus? Ai experimentat personal aceste aspecte ale caracterului lui Dumnezeu? Cat de bine sunt ele reflectate in viata ta?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO