Ca sa ne poata simti durerea (Evr. 4,15.16)

De ce a trebuit sa vina Dumnezeu in lume in trup omenesc? Intrebarea este importanta, dar ar trebui sa ne ferim de a-i da un raspuns pur rational. Niciun studiu independent pe care l-am putea face în domenii precum filosofia, stiintele naturale, sociologia sau oricare altul nu ne va conduce la acest raspuns. Calea cea mai sigura este aceea de a urmări cu atentie ce ne descopera Biblia in aceasta privinta. Iar in cartea Evrei descoperim unele dintre cele mai clare si mai elaborate declaratii pe aceasta tema. Si faptul ca tocmai Epistola catre Evrei este cartea care se concentreaza cel mai direct asupra lucrarii prezente a lui Isus, de Mare Preot in Sanctuarul ceresc, nu este deloc lipsit de semnificatie.
4. Fiecare dintre pasajele urmatoare subliniaza un anumit aspect al venirii lui Isus in trup omenesc, pentru ca apoi sa raspunda la intrebarea implicita: De ce a facut lucrul acesta? In fiecare caz, este dat un motiv pentru acel aspect particular al umilirii Sale. Care sunt aceste motive?
Evrei 2,9 _______________________________________________________
Evrei 2,14.15 ____________________________________________________
Evrei 2,16.17 ____________________________________________________
Evrei 2,18 ______________________________________________________
Evrei 4,14-16 ____________________________________________________
Evrei 5,8.9 ______________________________________________________
Observa ca, in fiecare caz, in centrul atentiei Se afla Isus si, tot in fiecare caz, beneficiarii suntem noi. Aceste motive pe care le prezinta Inspiratia pentru umanitatea si pentru suferinta lui Isus ar trebui privite cu toata seriozitatea. Ele ar trebui sa ne aduca imensa bucurie de a sti ca Isus vine in intampinarea nevoilor noastre; bratele Sale sunt larg deschise pentru noi; El cunoaste starea noastra si conditiile in care ne aflam, pentru ca a fost aici; El a simtit durerea noastra. Iti poti imagina un Mantuitor mai indurator, un Mare Preot mai plin de intelegere si de compasiune? O imensa bucurie si o profunda recunostinta se revarsa in sufletele acelora care stiu ca El a suferit totul pentru noi. Astfel incurajati, noi „ne apropiem… cu deplina incredere de scaunul harului” (Evr. 4,16), predandu-ne lui Isus pe deplin.
Cu ce incercari te confrunti in prezent? Cum te incurajeaza gandul ca Isus iti simte si iti intelege durerea?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO