El a luat natura noastra (Gal. 4,4)

Multi dintre contemporanii Sai L-au considerat pe Isus o persoana neobisnuita, cu toate ca Il cunosteau ca fiind o fiinta omeneasca, un om. Atunci cand femeia samariteana a alergat sa le spuna celor din satul ei despre neobisnuitul iudeu pe care Il intalnise la fantana, anuntul ei a fost cat se poate de direct: „Veniti de vedeti un om” (Ioan 4,29). Cuvintele ei reprezentau marturisirea universala a contemporanilor lui Isus. Chiar si dupa ce Isus a linistit furtuna, exclamatia celor care ii erau cei mai apropiati a fost: „Ce fel de om este acesta?” (Mat. 8,27).
3. Cum ne ajuta următoarele texte sa sustinem faptul ca Isus a fost o fiinta omeneasca autentica, din carne si sange?
Mat. 8,24 ______________________________________________________
Mat. 21,18 _____________________________________________________
Ioan 4,5.6 ______________________________________________________
Ioan 4,7; 19,28 __________________________________________________
Ioan 11,33-35 ___________________________________________________
Cat timp a fost pe pamant, Isus a renuntat de bunavoie la exercitarea independenta a atributelor divine. La exercitarea lor, nu la ele. Atributele divine au ramas ale Lui si ar fi putut sa le foloseasca oricand ar fi vrut, in avantajul Sau, dar nu a facut-o. Ispita de a Se folosi de aceste atribute pentru a scapa din situatiile dificile (pe cai inaccesibile noua) a reprezentat o componenta majora a incercarilor Sale zilnice.
Este important sa nu uitam ca Scripturile nu sunt definitorii asupra oricărui aspect care ne-ar putea trezi interesul. Ele nu incearca, de exemplu, sa ne descopere explicit legatura dintre componenta umana si cea divina, in natura lui Isus, dar arata clar ca Hristos a fost o persoana unitara. Ele nu prezinta detaliile tehnice ale acestei unitati, limitandu-se mai degraba la a declara cat se poate de categoric ca o astfel de unitate exista, ca Fiul nascut din femeie a fost, cu adevarat, Fiul lui Dumnezeu (Gal. 4,4). „Domnul Hristos nu S-a facut ca ia natura omeneasca asupra Lui. El a luat-o in adevar. El poseda in mod real natura umana.” – Ellen G. White, Lift Him Up, pag. 74
De ce umanitatea lui Isus este atat de importantă pentru noi? Ce inseamna, pentru noi, ca Isus a devenit o fiinta omeneasca? Cum te incurajeaza gandul ca Isus S-a făcut partas limitelor noastre omenesti?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO