Vezi Ellen G. White, capitolul „Dumnezeu cu noi”, din cartea Hristos, Lumina lumii.
Este interesant sa observam cu cata grija tratează Matei si Luca genealogia lui Isus (Mat. 1,16.18; Luca 3,23; compara cu 1,26-35). Nu ar fi putut fi mai atenti si mai minutiosi decat atat, asupra acestui aspect. Observam absenta oricărei confuzii, iar Evanghelia lui Ioan ne ofera probabil cea mai categorica afirmare a divinitatii lui Isus din intreaga Scriptura (Ioan 1,1- 3.14). Nasterea dintr-o fecioara, pe care se bazeaza sustinerea preexistentei si a divinitatii lui Hristos, ramane neclintita ca stanca, in Evanghelii.
„O altă ratacire primejdioasa este invatatura care neaga dumnezeirea lui Hristos, pretinzand ca n-a existat inainte de venirea Lui in lume. Aceasta teorie este primita favorabil de o mare categorie de credincioşi care pretind a crede Biblia, dar ea contrazice in mod direct declaratiile lamurite ale Mantuitorului nostru, cu privire la legatura Sa cu Tatal, la caracterul Sau divin si la preexistenta Sa. Acestea nu pot fi sustinute fara o deformare cu totul nesigura a Scripturilor. Ea nu numai ca diminueaza importanta conceptiilor omului referitoare la lucrarea de mantuire, dar submineaza credinta in Biblie ca o descoperire de la Dumnezeu. In timp ce aceasta o face mai primejdioasa, ea devine si mai greu de intampinat. Daca oamenii leapada marturia Scripturilor inspirate cu privire la dumnezeirea lui Hristos, este zadarnic sa discutăm aceasta problema cu ei, caci niciun argument, oricat de categoric ar fi, nu-i va convinge… Nimeni dintre aceia care sustin aceasta ratacire nu poate avea o conceptie adevarata despre caracterul si misiunea lui Hristos sau despre marele plan al lui Dumnezeu pentru mantuirea omului.” – Ellen G. White, Tragedia veacurilor, capitolul „Cursele lui Satana”, pag. 524

Intrebari pentru discutie:

– Citeste pasajul de mai sus, citat din Ellen G. White. De ce este atat de important sa aderam la doctrina divinitatii lui Hristos si a egalitatii Sale cu Tatal? Ce pierde Planul de Mantuire, daca noi abandonam aceasta invatatura?
– Cat de important este incidentul din Matei 9,1-8? Cat de deliberat a adus Isus în discuţie problema divinitatii Sale? Ce lectii incerca El sa-i invete pe oameni? Ce legatura a facut El intre boala noastră fizica si cea spirituala?
– Mediteaza asupra implicatiilor divinitatii lui Hristos in lumina Crucii. Fii pregatit sa-ti prezinti parerea in cadrul grupei, la Scoala de Sabat.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO