Preexistenta Lui – ce inseamna ea pentru noi

1. De ce trebuie sa ne intereseze atat de mult preexistenta lui Hristos? Ce legatura are ea cu mantuirea noastra? In ce fel te ajuta pasajele din Evrei 1,1-4 şi Coloseni 1,15-20 sa gasesti raspunsul la intrebarea de mai sus?
______________________________________________________________
______________________________________________________________
In ceea ce ne priveste, existenta fiecaruia dintre noi a inceput atunci cand ne-am nascut (sau, asa cum sustin unii, atunci cand am fost concepuţi). Cu Hristos, lucrurile au stat in mod diferit. El nu a venit la existenta in pantecul Mariei, ci a existat dinainte, din vesnicie. Aceasta intelegem prin preexistenta Sa. El a existat dintotdeauna.
2. In ce fel vorbesc textele urmatoare despre preexistenta lui Hristos?
Is. 9,6 _________________________________________________________
Mica 5,2 (compara cu Mat. 2,1-6) ___________________________________
Cuvantul moţa’ah („obarsie” în trad. Cornilescu; „origine” in trad. RSV) din Mica 5,2 nu este uşor de tradus. Dar cealalta parte a versetului se refera, in mod clar, nu doar la preexistenta Carmuitorului care avea sa vina, ci la preexistenta Sa vesnica, din „zilele vesniciei”. (Vezi The SDA Bible Commentary, vol. 4, pag. 1025)

Isaia 9,6 vorbeste despre preexistenţa vesnica a acestei Persoane deosebite care urma sa vina in lume. Este un lucru extraordinar ca Cel a Carui venire era anuntata sa fie numit, printre alte titluri, „Dumnezeu tare, Tatal cel vesnic” (trad. KJV). Si aceste nume sunt si mai pline de semnificatie atunci cand ne gandim ca profetia se adresa unei natiuni categoric monoteiste; iar faptul ca Isaia se refera la acest Fiu ca fiind „Dumnezeu tare, Tatal cel vesnic” nu este altceva decat o uimitoare revelatie divina, care trece dincolo de modul de gandire obisnuit al profetului. Fiul este Tatal, „Tatal cel vesnic”?
Care alte aspecte ale credintei noastre, contrare normelor, obiceiurilor şi conceptiilor general-acceptate, trebuie sa le acceptam doar prin credinta, fara nicio dovada palpabila? Este ceva gresit in aceasta?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO