Pentru studiul din aceasta saptamana, citeste: Is. 9,6; Mica 5,2; Mat. 16,13-17; Ioan 1,1.14.18; 8,58; 17,5; 20,28; 1 Cor. 1,3; 2 Cor. 13,14.

Sabat dupa-amiaza

Text de memorizat: „La inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El, si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.” (Ioan 1,1-3)
Acum, lasand deoparte perspectiva istorica, revenim la Scriptura. Vrem sa vedem ce ne spune ea cu privire la Isus, Cel a cărui viata a atras atat de mult atentia, de-a lungul secolelor. In timp ce vom face acest lucru, sa avem tot timpul in minte dialogul de o importanta cruciala care a avut loc intre Isus si ucenicii Sai, pe cand se aflau in Cezareea Filipi. Atunci cand Petru L-a recunoscut ca fiind Mesia, Fiul lui Dumnezeu, Isus i-a amintit ca intelegerea aceasta nu se datora intelepciunii omenesti, ci ii fusese descoperita de „Tatăl Meu, care este in ceruri” (Mat. 16,17). (Vezi si Mat. 16,13-17; Mat. 11,25-27). „Carnea si sangele” (Mat. 16,17), intelepciunea noastra omeneasca, neajutata, nu este suficienta in fata celei mai mari taine a veacurilor.

Sa crezi in Isus, ca fiind Mesia si Fiul lui Dumnezeu, inseamna sa afirmi, indirect, ca El nu Si-a avut originea in pantecul Mariei. Inseamna sa sustii deosebirea esentiala dintre El si restul neamului omenesc, oricat de mult S-ar asemana El cu noi in alte privinte. Cu alte cuvinte, inseamna sa crezi ca El a existat inainte de a Se naste ca om, pe pamant; ca a preexistat. El „este chipul Dumnezeului celui nevazut”, prin Care „au fost facute toate lucrurile” (Col. 1,15.16). „El este mai inainte de toate lucrurile si toate se tin prin El.” (vers. 17).

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO