Pentru studiul din aceasta saptamana, citeste: Mat. 16,13-16; Ioan 20,26-28; 1 Cor. 1,18-27; 15,3-7.

Sabat dupa-amiaza

Text de memorizat: „Isus a venit in partile Cezareei lui Filip si a intrebat pe ucenicii sai: ’Cine zic oamenii ca sunt Eu, Fiul omului?’” (Mat. 16,13)
Inca din primele zile ale lucrarii Sale publice, au existat discutii si dezbateri cu privire la Isus. Este interesant ca aceste discutii continua si astazi. Ele au început intre oamenii din timpul Sau si din orasul Sau. „’De unde are El intelepciunea si minunile acestea? Oare nu este El fiul tamplarului?
Nu este Maria mama Lui…?’” (Mat. 13,54.55).
Este ceea ce am putea numi scandalul unui statut special: Mesia trebuia sa vina de undeva, este adevarat, dar nu dintr-un loc atat de cunoscut noua si, cu siguranta, nu dintr-o familie care este exact ca toate celalalte familii! Intr-o formă sau alta, obiectiile fundamentale ridicate cu privire la identitatea lui Isus de acesti concetateni ai Sai au marcat toate dezbaterile asupra personalitatii lui Isus de-a lungul secolelor, accentuand atmosfera mistica din jurul numelui Sau.
Cine a fost Isus cu adevarat? De ce a fost El confundat cu alte personaje evreiesti proeminente? Care au fost semnele de intrebare cu privire la integritatea si la identitatea lui Isus, ridicate in secolele care au urmat erei Nou-Testamentale? Cat de convinsi au fost scriitorii Bibliei de identitatea Sa si de ce? Acestea sunt cateva dintre intrebarile pe care le va analiza studiul nostru din aceasta saptamana.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO