Citeste Comentariul Biblic AZS, vol. 5, pag. 345-348, 553-560, 658-660, 881-887, 1110; Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, cap. 38, 40, 46, 74; Educatie, cap. „Credinta si rugaciunea”.
Iata cateva lucruri practice pe care le puteti face ca biserica in domeniul uceniciei:
1. Luati-va ca tinta principala formarea de ucenici.
2. Alcatuiti planuri si gasiti metode pentru a realiza acest obiectiv.
3. Instruiti ucenici pentru conducerea fiecarui program.
4. Mobilizati-i pe toti membrii pentru a se implica in ucenicie.
5. Instituiti un program de instruire pentru ucenicie.
6. Stabiliti tipurile de oameni care traiesc in comunitatea din jurul bisericii.
7. Instituiti un program de „construire de poduri” intre oameni, care sa doboare barierele, apoi incercati sa impliniti nevoile celor care traiesc in zona bisericii si stabiliti relaţii cu ei.
8. Initiati programe prin care sa folositi talentele noilor convertiti, pentru a-i integra in comunitatea bisericii si pentru a-i ajuta sa ajunga la o mai profunda consacrare fata de Isus.
9. Realizaţi programe care sa-i ajute pe membri, in special pe cei de curand convertiti, sa-si descopere, sa-si foloseasca si sa-si dezvolte darurile spirituale.
10. Asigurati-va ca functioneaza programe adecvate, destinate formarii de ucenici.

Intrebari pentru discutie

1. Studiaza cu rugaciune sugestiile de mai sus. Ce ai putea adauga sau adapta, astfel incat sa ajute biserica din care faci parte sa lucreze cu succes in formarea de ucenici? Ce poti face pentru a contribui la implementarea acestor sugestii sau a unora asemanatoare la nivelul bisericii locale?
2. Cat timp petreci in rugaciune pentru lucrarea bisericii, ca intreg? Ia hotararea de a petrece un anumit timp, in fiecare zi, in rugaciune pentru misiunea noastra mondiala. Stabiliţi, ca grupa a Şcolii de Sabat, un anumit timp in care sa va rugati impreuna pentru lucrarea misionara mondiala a bisericii.
3. Cum ii putem ajuta atat pe pastori, cat si pe laici sa inteleaga mai bine ca lucrarea de ucenicie este o lucrare care ii revine fiecarui membru? Care sunt acele lucruri care tind sa-i impiedice pe laici sa se implice in lucrarea de ucenicie si de marturisire?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO