Citeste urmatorul citat din Ellen G. White. Ce principii descoperi aici pentru tine insuti?
„Maiestatea cerului, in timp ce a fost angajat in lucrarea Sa pamanteasca, S-a rugat mult Tatalui Sau. Adesea statea plecat in rugaciune toata noaptea… Muntele Maslinilor era locul favorit de rugaciune al Fiului lui Dumnezeu. Adesea, dupa ce multimea Il parasea pentru a se retrage peste noapte, El nu Se odihnea, desi era obosit de lucrarile de peste zi… In timp ce orasul era cuprins de liniste, iar ucenicii se intorceau la casele lor, pentru o reimprospatare prin somn, Isus nu dormea. De pe Muntele Maslinilor, rugaciunile Lui sfinte se inaltau spre Tatal Sau, pentru ca ucenicii Lui sa poata fi paziti de influentele pe care aveau sa le intampine zilnic in lume si ca sufletul Lui sa poata fi intarit si sprijinit pentru sarcinile si incercarile zilei urmatoare. Toata noaptea, in timp ce ucenicii dormeau, divinul lor Invatator Se ruga. Roua si frigul noptii cadeau asupra capului Sau plecat in rugaciune. Exemplul Sau este lasat pentru urmasii Sai.” – Ellen G. White, Harul uimitor al lui Dumnezeu, pag. 167, orig.
7. Citeste textele de mai jos. Care au fost situatiile care au stat la originea acestor rugaciuni? Ce ne invata pe noi, ca ucenici ai Domnului Hristos, cu privire la rugaciune si la rolul ei esential in cadrul misiunii noastre?
Luca 5,15.16 ____________________________________________________
______________________________________________________________
Luca 6,12.13 ____________________________________________________
______________________________________________________________
Luca 9,28-31 ____________________________________________________
______________________________________________________________
Daca Isus, Omul-Dumnezeu, a depins atat de mult de rugaciune pentru a avea succes in lucrarea Sa cat timp S-a aflat pe acest pamant, cu cat mai mult noi, fiinte pacatoase, avem nevoie de ea pentru o ucenicie de succes! Cat de multumit esti de viata ta de rugaciune? Pentru ce te rogi? Cat timp petreci in rugaciune? Ce schimbari ar trebui sa faci in viata ta de rugaciune?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO