Asa cum am vazut in acest trimestru, Dumnezeu ne cheama, ca ucenici, sa facem multe lucruri: sa vestim Evanghelia, ca le slujim celor desconsiderati si lipsiti, sa facem ucenici si asa mai departe. Şi toate acestea trebuie realizate in orice tara din lume. Intrebarea este: Cum sa implinim toate acestea?
6. Cum ne ajuta textele urmatoare sa raspundem la intrebarea de mai sus? Fapte 20,28; 1 Cor. 12,14-22; Ef. 4,11-13; Col. 1,17.18
Intr-adevar, Isus a fost un Invatator care a adunat in jurul Sau ucenici. El a folosit orice ocazie pentru a chema, instrui, educa si forma ucenici. Nu a fost niciodată prea ocupat ca sa nu poata sa ajute un suflet in nevoie. Formarea de ucenici s-a aflat in centrul lucrarii Sale.

Suntem convinsi si sustinem cu putere ca, asa cum au ocupat un loc central in lucrarea lui Isus, formarea, invatarea si instruirea de noi ucenici trebuie sa ocupe un loc central si in misiunea oricarei biserici din secolul XXI.
Cu toate acestea, nimeni nu poate face singur aceasta lucrare. De aceea exista biserica. Nici nu este exclusiv datoria pastorilor, a lucrătorilor biblici, a prezbiterilor, a diaconilor sau a celorlalţi slujbasi ai bisericii. Este datoria oricarui membru. Marea trimitere misionară nu a exclus niciun ucenic. Cuvintele
Domnului Hristos „Duceti-va!” (Mat. 28,19) inseamna „Du-te si tu!”.

Este posibil ca unora dintre membri sa nu le placa această idee, deoarece le lipseste instruirea. Totusi, atunci cand Isus a chemat la ucenicie niste pescari, si acestia erau neinstruiti. A trebuit ca El sa-i instruiasca. In acelasi fel, fiecare biserica locala trebuie sa asigure formarea fiecarui membru ca ucenic. Fiecare nou membru trebuie sa fie integrat intr-o clasa de ucenicie, pentru instruire si formare. Trebuie sa fie organizate clase de nivel avansat, pentru ucenicii experimentati, iar acestia trebuie sa fie pusi la lucru in slujba Invatatorului.
Inainte de a pleca la cer, Isus le-a incredintat ucenicilor Sai misiunea de a merge sa faca „ucenici din toate neamurile” (Mat. 28,19). Porunca aceasta nu s-a schimbat. Evanghelia Imparatiei inca trebuie sa fie predicată in toată lumea, inainte sa vina sfarsitul (Mat. 24,14). Isus nu are pe altcineva care sa duca la îndeplinire aceasta misiune, in afara de biserica Sa; aceasta daca nu vrem ca, la porunca Sa, pietrele sa inceapa sa strige in locul nostru.
Cat de implicat esti in lucrarea la care ne-a chemat Isus? Esti cumva prea ocupat cu propriile lucrari? Cand vei face acele schimbari pe care stii in inima ta ca ar fi trebuit sa le faci cu mult timp in urma?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO