Ucenicia si momentele de „cadere” – fuga ucenicilor

„Atunci toti ucenicii L-au parasit si au fugit.” (Mat. 26,56)
Ucenicii au petrecut cu Isus trei ani si jumatate. Ei s-au bucurat de privilegii de care foarte putini oameni s-au bucurat in aceasta lume. Au vazut lucruri pe care foarte putini oameni le-au vazut. La urma urmei, dintre miliardele de oameni care au trait vreodata pe pamant, cati L-au vazut pe Isus in trup? Mai mult decat atat, cati au trait zi de zi alaturi de El, cat timp Si-a implinit lucrarea aici, pe pamant? Acesti ucenici s-au numarat printre cei mai privilegiati oameni care au trait vreodata.
Problema este insa tocmai aceasta – ca si ei au fost oameni, fiinte omenesti cazute, si astfel, cu tot ce a facut Domnul pentru ei, lectiile nu au fost invatate cu usurinta.
7. Reciteste una dintre Evanghelii, oricare dintre ele. Care au fost, pe scurt, lucrurile uimitoare pe care le-a spus si le-a facut Isus inaintea ucenicilor Sai? Cate dovezi extraordinare le-a dat cu privire la cine era El de fapt? Citeste apoi Matei 26,56. Ce mesaj important, de avertizare chiar, putem extrage pentru noi?
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Stiind ca avea sa plece de la ei, Domnul i-a pregatit pe ucenici pentru acest moment, dar ei nu L-au ascultat cand le vorbea. Stiind ce urma sa se intample la Ierusalim, El i-a pregatit pentru patimile Sale, dar ei nu L-au ascultat. Au ajuns la Ierusalim total nepregatiti.
In timpul lucrarii lui Isus, ucenicii se pare ca mai degraba au privit ce facea El decat sa asculte ce le spunea. Faptele Sale le confirmau sperantele mesianice si lucrul acesta le facea placere. Cu ocazia Schimbarii la fata, glasul din cer i-a indemnat sa-L asculte pe Isus, dar ei nu au beneficiat de ceea ce le spusese El cu privire la suferintele prin care avea sa treaca.
După Cina de Pasti, Isus a incercat sa le arate ucenicilor ce urma sa se intample, dar ei nu au ascultat. In Gradina, El a incercat sa-i determine sa se roage, ca sa capete putere, dar ei au adormit.
Mediteaza la tot ce a facut Isus pentru tine: fagaduintele, speranta, darurile pe care ti le-a dat, schimbarile pe care le-a facut in viata ta, dovezile pe care le-a dat ca sa ai credinta. Cum putem, prinzandu-ne de toate acestea, sa evităm sa repetam greselile ucenicilor?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO