In legatura cu identitatea lui Isus, citeste capitolul „Nu este acesta Fiul Tamplarului?”, din Hristos, Lumina lumii, de Ellen G. White.
„Cine este acest Isus? intrebau ei. Acela care pretinsese pentru Sine slava lui Mesia era fiul unui tamplar si lucrase impreuna cu tatal Sau, Iosif, aceasta meserie. Il vazusera lucrand in diferite locuri, ii cunosteau bine pe fratii si pe surorile Lui si nu erau straini de viata si de munca Lui. Il vazusera crescand din copilarie pana la tinerete si din tinerete pana la varsta de barbat. Cu toate ca viata Lui fusese nepatata, nu voiau sa creada ca El era Cel Fagaduit.” – Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, pag. 237 „Ei nu voiau sa admita ca Acela care Se ridicase din saracie ai conditie
sociala umila era mai mult decat un om de rand.” – Idem, pag. 239
„Un om care, fiind un simplu om, a spus lucrurile pe care le-a spus Isus, nu avea cum sa fie un mare invatator moral. Era fie un nebun…, fie chiar diavolul din iad. Trebuie sa te hotarasti; tu alegi: fie acest om a fost si este Fiul lui Dumnezeu, fie a fost un nebun sau chiar mai rau. Poti sa-l inchizi sau sa-l reduci la tăcere, ca pe un alienat mintal, sa-l scuipi sau sa-l ucizi, ca pe un demon, sau poi sa cazi la picioarele Lui si sa-L numesti Domn si Dumnezeu. Dar sa nu venim cu tot felul de argumente absurde, cum ca ar fi fost un mare invatator omenesc. Viata Lui nu ne-a lasat aceasta optiune. El Insusi nu a vrut sa ne ofere această alternativa.” – C. S. Lewis, „The Shocking Alternative”, pag. 56, în Mere Christianity (New York: McMillan- Collier, 1960), pag. 56

Intrebari pentru discutie:

– De ce noua, care traim la două mii de ani dupa Isus, ne este mai usor sa-L acceptam pe Isus ca fiind Mesia, decat le-a fost celor care au trait in timpul Sau? De ce ne este mai greu?
– Scepticismul in legatura cu Isus va continua, probabil, cat timp va mai continua istoria acestei lumi. Care este, pentru tine, dovada cea mai convingatoare a autenticitatii lui Isus si a harului Sau mantuitor? Cum le-ai putea impartasi si altora această dovada, astfel incat sa-i convingi si pe ei?
– In aceasta saptamana, am vazut cum a fost folosit rationalismul stiintific al Iluminismului ca o arma impotriva credintei. Care sunt alte cateva astfel de curente, filosofii sau ideologii care domina cultura noastra si care actioneaza, in aceeasi masura, impotriva credintei? Cum putem face fata acestor provocari?
– Reveniti, in cadrul grupei, la 1 Corinteni 1,18-27. Ce mesaj important ne transmite Pavel aici, pe care este important sa-l retinem?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO