„Am venit sa arunc un foc pe pamant”

Cel mai adesea, crestinismul este privit in termeni pasnici. La nasterea lui Isus, ingerii au cantat: „Slava lui Dumnezeu in locurile preainalte si pace pe pamant, intre oamenii placuti Lui” (Luca 2,14). Chiar mai mult decat atat, crestinii sustin dragostea, nu ura, chiar si fata de vrajmasi. Isus a spus „Ferice de cei impaciuitori” (Mat. 5,9).
5 Cum intelegem ce spune Isus in Mat. 10,34-37 si Luca 12,49-53?
______________________________________________________________
„Aici, Isus inlatura parerea gresita pe care se pare ca o aveau unii dintre ucenici, ca solia pe care o aveau de vestit urma sa aiba drept rezultat numai armonie. Nu trebuia ca ei sa fie surprinsi, in lucrarea lor din casa in casa…, daca urmau sa se iveasca neintelegeri, ca rezultat al lucrarii lor… Cand un om Il acceptă pe Hristos, prietenii lui cei mai apropiati devin adesea vrajmasii lui cei mai inversunati si mai lipsiti de mila. Adesea, lucrul acesta se potriveste nu numai in tarile pagane, ci si in tarile crestine si printre cei ce se dau drept crestini, care practica o forma de religie, dar nu au cunoscut puterea ei de a transforma viata.” – Comentariul Biblic AZS, vol. 5, pag. 379, 380
6. Din experienta ta de crestin si din ceea ce stii despre Isus din alte texte biblice, ce crezi ca vrea sa spuna Isus prin aceste cuvinte si de ce sunt ele atat de importante pentru ucenicie? Vezi si Matei 10,24.25.
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Un lucru important, pe care nu trebuie sa-l pierdem din vedere, este acela ca, intr-un fel sau in altul, hotararea de a-L urma pe Isus ne va costa mult. Daca nu se intampla asa, inseamna ca ceva este gresit. Poate ca ne inselam singuri. Trebuie sa fim constienti ca marturisirea noastra si viata noastra de ucenicie, de ucenicie practica, pot conduce la disensiuni si la dezbinari chiar si in relatiile cu cei care ne sunt cei mai apropiati. Nu trebuie sa fie neaparat astfel intotdeauna, dar Isus doreste sa stim ca este posibil sa se intample astfel si sa nu fim surprinsi.
Pe tine ce te-a costat sa-L urmezi pe Hristos, cel putin in termenii relatiei cu ceilalti? Ce ai invatat din experienta, astfel incat sa poti ajuta pe cineva care este tulburat de faptul ca ucenicia si credinta lui au adus, asa cum a spus Isus, dezbinare in relatiile cu cei apropiati?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO