7. Ce spune Domnul Isus despre posibilitătile omului de a-si scapa viata sau de a o pierde? Care este valoarea unui castig lumesc, oricat de mare, in raport cu sufletul? Marcu 8,35-37
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Un articol dintr-o revista relata despre un liceu deosebit, unde elevii faceau o lucrare exceptionala. Nivelul lor academic il depasea cu mult pe cel al majoritatii elevilor de varsta lor de la toate celelalte licee din tara. Copiii acestia, tineri, ambitiosi si sclipitori, pareau destinati sa ajunga
renumiti si sa fie, dupa standardele lumii, exemple de reusita in viata. Apoi, revista il cita pe unul dintre acesti tineri, care spunea: „Facem tot ceea ce facem pentru a invinge moartea.” Pentru a invinge moartea? Pentru aceasta este nevoie de mai mult decat note bune si o slujba buna in viitor.
Adevarul este ca, indiferent cine suntem sau ce realizăm in aceasta viata, mai devreme sau mai tarziu, moartea va veni; mai devreme sau mai tarziu, tot ce suntem se va sfarsi intr-un mormant, undeva. Si cat de mult traim, in cazurile cele mai fericite? Majoritatea dintre noi nici macar o sută de ani, dar adesea nici nu ne apropiem de această varsta. Si apoi, totul se duce. Ce sens au toate? Ce rost au, daca totul se incheie la moarte? Ce fel de mostenire lasam in urma? Cu mii de ani in urma, Solomon si-a pus aceleasi intrebari (vezi Ecles. 1, 2) si a ajuns la concluzia ca viata aceasta, in sine, cu toata truda si cu tot zbuciumul ei, nu este decât desertaciune, dintr-un cuvant ebraic al carui sens este „suflare”, „abur”.
Avand in minte acest gand, reciteste textele de astazi si mediteaza la ele in contextul studiului din aceasta saptamana, referitor la ucenicia practica. In lumina a ceea ce spune Isus aici, intreaba-te: „Ce fel de viata duc? Ce inseamna sa-mi pierd viata de dragul Evangheliei? Ce ar putea sa valoreze mai mult decât sufletul meu? Ce rol ocupa in viata mea lucrarea de a merge sa fac ucenici?” Cu alte cuvinte, ce te-ar costa sa te implici mai activ in ucenicie? Ce schimbari ar trebui sa faci pentru a fi un adevarat ucenic al lui Hristos?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO