In Matei 24 si 25, Isus tine ceea ce cunoastem sub numele de Cuvantarea de pe Muntele Maslinilor (pentru ca a fost tinuta pe Muntele Maslinilor). Mantuitorul a rostit aceste cuvinte atunci cand ucenicii, plini de satisfactie, I-au atras atentia asupra maretiei templului lui Irod.
6. Care sunt cateva dintre principalele semne ale revenirii Sale, pe care Isus li le-a dat ucenicilor pe Muntele Maslinilor?
Mat. 24,4.5 _____________________________________________________
Vers. 9, 10 _____________________________________________________
Vers. 23-27 _____________________________________________________
Vers. 36-44 _____________________________________________________
Sunt o multime de lucruri importante, referitoare la ucenici, pe care le putem invata de aici. Probabil ca unul dintre cele mai importante este acela ca noi, ca ucenici, trebuie sa fim constienti de pericolele spirituale cu care ne confruntam. Suntem prinsi in marea lupta dintre bine si rau, o lupta in cadrul careia vom avea de-a face cu multe inselaciuni, unele atat de mari, incat, daca este cu putinta, sa fie inselati chiar si cei alesi (Mat. 24,24). Avand in vedere solia lui Isus, pe masura ce ne apropiem de sfarsitul timpului, trebuie sa fim din ce in ce mai vigilenti cu privire la aceste amagiri.
Asadar, trebuie sa fim siguri ca suntem ferm intemeiati in ceea ce credem si in motivele pentru care credem si ca, atunci cand aducem in biserica noi membri, formarea lor ca ucenici trebuie sa includa si avertizarea lor cu privire la aceste pericole.

Desigur, intotdeauna, cea mai buna cale de a te apara de inselaciune este sa cunosti adevarul. A fi intemeiati pe ceea ce este drept si adevarat este calea cea mai sigura de a sti ce este fals. Pe masura ce ne apropiem de cea de-a Doua Venire a lui Isus, este deosebit de important sa depunem un efort staruitor pentru a-i ajuta pe toti membrii, mai ales pe cei nouveniti, sa fie constienti de semnele timpului si de pericolele cu care ne confruntam in acest timp.
Hristosii mincinosi nu trebuie neaparat sa se manifeste prin cineva care vine si pretinde ca este Isus. Care sunt alte cai prin care putem fi inselati de orice fiinta sau lucru care ocupa locul pe care doar Hristos il merita in inima noastra?

Studiul Biblic la rand al bibliei Numeri 25 – 27

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO