Una dintre cele mai captivante relatari despre ucenicie este istoria lui Filip si a famenului etiopian.
6. Citeste Fapte 8,26-40 si raspunde la urmatoarele intrebari:
a. Care sunt indiciile ca omul acesta stia deja cate ceva despre adevar si ca era un cautator sincer dupa adevar?
______________________________________________________________
b. Ce rol a avut Scriptura in formarea sa ca ucenic?
______________________________________________________________
c. De ce a spus Filip ca era nevoie ca etiopianul sa fie pregatit pentru botez?
______________________________________________________________
d. Ce putem invata, cu privire la ucenicie, din rolul pe care il are Filip in aceasta relatare? De ce calitati a dat dovada Filip, calitati care au facut din el un martor eficient pentru Domnul?
______________________________________________________________
In aceasta istorie, Providenta a jucat un rol important. Dupa ce a urmat indemnul ingerului, Filip l-a intalnit pe famen pe drum. Este interesant si faptul ca Filip trebuia sa mearga de la Ierusalim la Gaza. Ce simbolism descoperi aici? Se pare ca etiopianul era si el un om temator de Dumnezeu. El citea Scriptura, si nu orice din Scriptura, ci cartea lui Isaia; si nu cartea lui Isaia in general, ci cea mai mare profetie mesianica din toata Biblia – capitolul 53. Acest capitol descrie moartea inlocuitoare a Domnului Hristos pentru noi. Apoi, dupa ce Filip i-a explicat semnificatia acelui pasaj biblic, cei doi au ajuns la o apa si famenul a vrut sa fie botezat. Totul a venit exact la momentul potrivit.

Famenul si-a continuat drumul „plin de bucurie”, cu siguranta datorita faptului ca tocmai descoperise ca Isus a murit pentru pacatele lui. Credinta nu se bazeaza pe sentimente, spunem noi; ea trebuie sa ramana ferma chiar si atunci cand suntem tristi sau cand ne simtim rau. In acelasi timp, de ce noi, ca ucenici ale caror pacate au fost iertate prin moartea lui Isus, trebuie sa pastram intotdeauna in inima loc pentru bucurie, indiferent de natura imprejurarilor in care ne aflam?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO