La un moment dat, pe parcursul lucrarii Sale, Isus S-a retras in tinuturile Tirului si ale Sidonului. Intr-un anumit sens, trebuia sa iasa din oras pentru ca lucrurile devenisera tensionate intre El si conducatorii iudei. In acest teritoriu al neamurilor, El a intrat intr-o casa, dar a vrut ca nimeni sa nu stie (Marcu 7,24). Totusi, o femeie canaanita L-a gasit curand.
5. Citeste Matei 15,21-28 si raspunde la urmatoarele intrebari: a. Cum I s-a adresat femeia? Ce ne spune lucrul acesta cu privire la cunostintele ei despre Isus?
______________________________________________________________
b. Cum au reactionat ucenicii fata de ea si de ce atitudinea aceasta le era caracteristica?
______________________________________________________________
c. Ce fel de apel a facut ea? Cat de neajutorata era?
______________________________________________________________
d. Ce s-a intamplat? Ce ar fi trebuit s-o descurajeze?
______________________________________________________________
In ciuda faptului ca provenea dintr-o natiune dispretuita, care avea o lunga istorie de vrajmasie cu Israel, si ca, la inceput, Isus a ignorat-o, in ciuda atitudinii ucenicilor, chiar in ciuda cuvintelor pe care i le adresase Domnul Hristos la inceput, ea stia ca Isus era singura ei speranta. Poate ca era o staruinta izvorata din disperare. Cine stie? Dar, in cele din urma, toti suntem la fel de dependenti de Domnul Hristos ca aceasta femeie, fie ca ne dam seama de acest lucru sau nu. Isus avea, totodata, o lectie importanta pentru ucenicii Sai. Scopul Sau era acela de a-i invata ca era nevoie sa lucreze si pentru cei dintre neamuri si El le-a aratat acest lucru scotand in evidenta contrastul dintre atitudinea lor si atitudinea Sa. Cei doisprezece aveau multe de invatat cu privire la ce inseamna sa fii ucenic.
Ce putem invata din atitudinile, din actiunile, din cuvintele si din credinta acestei femei pentru a deveni niste ucenici mai buni?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO