Ca să fim ucenici, trebuie sa-L cunoaştem pe Isus personal. Trebuie sa avem o relatie stransa cu El. Lucrul acesta se poate realiza doar daca ne luam timp pentru El. Cu viata noastra atat de ocupata, cu atat de multe lucruri care se lupta sa ne consume timpul, cat de uaor este sa ne lasam prinsi de ele, chiar de cele bune si importante, si sa lasam deoparte relatia noastra cu Dumnezeu!
7. Citeste Luca 10,38-42. Cum ne ilustreaza episodul acesta modul în care chiar si lucrurile bune ne pot abate atentia de la ceea ce este cel mai important? Ce mesaj descoperi pentru tine in istoria acestor două „ucenice”?
______________________________________________________________
Maria asculta cuvintele Lui. Nimeni nu poate fi un adevarat ucenic, daca nu asculta cuvintele Lui. Textul spune, de asemenea, ca ea s-a asezat la picioarele Lui. Invatatorii din primul secol stăteau pe scaune inalte, in timp ce discipolii stateau la picioarele lor, pe scaunele joase sau pe podea. Sa stai la picioarele cuiva inseamnă sa adopti postura de ucenic sau de invatacel. Faptul ca ea s-a asezat la picioarele lui Isus insemna ca voia sa invete de la El (compară cu Fapte 22,3).
In contrast cu ea este sora ei, Marta. Textul grecesc spune ca ea era „ocupata” sau „distrasa” cu multa slujire. Intr-un anumit sens, lucrul acesta era de inteles. In definitiv, Invatatorul venise in casa lor, astfel ca era responsabilitatea lor sa se ingrijeasca de nevoile oaspetelui. In acelasi timp, rugamintea de a fi ajutata de sora ei era in mod direct legata de obiceiurile si de asteptarile conventionale ale vremii. Locul Mariei era in bucatarie – acea parte a casei destinata femeilor – nu in camera de oaspeti, impreuna cu barbatii.
Cu toate acestea, Isus nu a mustrat-o pe Maria. El a dojenit-o pe Marta. I-a rostit de două ori numele, probabil pentru a arata ca era preocupat de situaţia ei. Nemultumirile Martei erau indreptatite, dar mustrarea pe care i-o adreseaza Isus ne aminteste ca exista aspecte cu mult mai importante decat lucrurile necesare obisnuite. Toti trebuie sa luam aminte, pentru ca de multe ori ingaduim ca lucrurile urgente sa fie asezate inaintea celor importante sau le lasam pe cele bune sa le dea deoparte pe cele vitale si cu adevarat necesare.
Cum poti gasi, in viata ta, echilibrul potrivit intre lucrurile care trebuie facute si nevoia de a-ti lua timp sa stai la picioarele lui Isus? Ce schimbari ar trebui sa faci? In acelasi timp, este posibil ca cineva sa fie prea mult asemenea Mariei si nu suficient de mult asemenea Martei? Daca da, cum?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO