„Daca as putea doar sa ma ating de haina Lui…”

Este bine cunoscută relatarea despre femeia vindecata de o boala care ii producea multa suferinta. Cu toate ca raportul biblic nu ne-o prezinta pe femeie ca fiind propriu-zis ucenica, ea a dat dovada de acea credinţă atat de necesara uceniciei. Este interesant si contrastul dintre modul in care L-a abordat ea pe Isus si cel in care L-a abordat Iair, conducatorul sinagogii.
5. Care au fost deosebirile dintre aceste doua moduri de abordare? Care a fost acel lucru pe care, in mod evident, l-au avut in comun? Marcu 5,22.23.25-34
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Din cate stim, aceasta femeie nu Il mai vazuse pe Isus pana atunci. Conform textului, ea a venit sa-L caute imediat ce a auzit de El. Cineva i-a dat marturie, povestindu-i despre acest Om, iar ea a mers prin credinta, fara sa vada nimic concret pentru ea. Acesta a fost primul ei act de credinta (vezi si Ioan 20,29; Evr. 11,1). Fara indoiala, conform textelor biblice, femeia era disperata. Legea levitica o considera necurata. Oamenii trebuiau sa se fereasca sa se atinga de ea. Dacă era casatorita, nu i se ingaduia sa aiba relatii intime cu sotul ei; de fapt, practic vorbind, nu i se ingaduia sa-si atinga nici macar copiii. Si era in situatia acestea de doisprezece ani!

6. Care a fost urmatorul act de credinta din partea ei? Vers. 33
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Cu toate ca femeia a incercat sa actioneze in taina, Isus a facut totul public. Ea I-a spus, in auzul tutoror, in ce stare se afla. Dand marturie in felul acesta, ea a savarsit cel dintai act de ucenicie. Acum, ca intreaga situatie era cunoscuta, avea sa ii fie cu mult mai usor sa le povesteasca altora ce facuse Isus pentru ea. Ea venise la Isus pentru ca auzise despre El, dar acum putea, la randul ei, sa le spuna si altora despre El.

De ce trebuie sa continuăm sa ne incredem in Domnul chiar si atunci cand vindecarea nu vine asa sau atunci cand dorim noi? Daca ne pierdem increderea in El, ce ne mai ramane?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO