3. Luca 8,1-3 descrie cea de-a doua calatorie a lui Isus in Galileea. Pe langa cei doisprezece ucenici de la început, cine L-a mai insotit pe Isus in aceasta calatorie?
______________________________________________________________
Luca arata foarte clar ca Isus a fost insotit in calatoria Sa misionară de niste femei. Lucrul acesta nu ar trebui sa ne surprinda, deoarece Evanghelia după Luca subliniază mantuirea si eliberarea pe care le-a adus Isus celor care se aflau la marginea societatii, adică si femeilor.
„Luca este unicul scriitor de evanghelie care raportează multe dintre detaliile vietii timpurii a lui Isus si face lucrul acesta adesea din punctul de vedere al femeilor cel mai mult interesate – Maria, Elisaveta şi Ana. … Este ca si cum Luca ar spune că Evanghelia Imparatiei cerului este tot atat de mult pentru femei, ca si pentru barbati, si ca partea lor in proclamarea ei este la fel de importanta ca aceea a barbatilor.” – Comentariul Biblic AZS, vol. 5, pag. 769, 770
Faptul ca Isus a acceptat ucenici-femei este unic. Anumite miscari religioase din vremea aceea nu acceptau femeile. Unii invatatori spuneau ca femeile sunt lipsite de inteligenta, ca nu trebuie sa primeasca invatatura, ca nu au voie sa fie vazute in public impreuna cu barbatii si ca trebuie sa se limiteze la gospodarie si la preocuparile casnice. Cu toate acestea, de la primele pagini ale Evangheliei si pana la sfarsitul ei, intr-un fel sau în altul, femeile au fost implicate in viata si în misiunea lui Isus.
4. Ce adauga pasajele din Matei 27,55.56 si Marcu 15,40.41, cu privire la rolul pe care l-au avut femeile in lucrarea lui Isus?
______________________________________________________________
Dupa ce au fost vindecate de diferite boli, unele dintre aceste femei si-au demonstrat dragostea şi devotamentul, ajutandu-L in lucrare si ingrijindu-se de hrana Lui. Unele dintre ele este posibil sa fi fost vaduve, din moment ce au participat la calatoria misionară si au asigurat hrana si cele necesare pentru Isus si pentru ucenici. Indiferent care a fost situatia, Cuvantul lui Dumnezeu arata ca femeile au avut un rol important in zilele de început ale bisericii.
Citeste Galateni 3,28. Privind dincolo de contextul imediat, ce ar trebui sa ne spuna aceste cuvinte cu privire la cat de contrare principiilor Domnului Hristos sunt prejudecatile? Cerceteaza-ti inima. Ce atitudini contrare Cuvântului lui Dumnezeu si ce prejudecati cultivi?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO