Dar tu, dacă alergi la Dumnezeu, dacă rogi pe Cel Atotputernic, dacă ești curat și fără prihană, atunci, negreșit, El va veghea asupra ta și va da înapoi fericirea locuinței tale nevinovate.
Iov 8:5,6

Ascultă ediția audio aici.

Necazurile sunt o experiență de viață comună celor mai mulți dintre oameni. Chiar Mântuitorul confirmă permanența lor în lume, dar îi îndeamnă pe cei trudiți și împovărați să vină la El (Ioan 16:32 u.p. și Matei 11:28). Despre El, Ellen White scrie: „În inima lui Hristos, în care domnea o desăvârșită armonie cu Dumnezeu, era pace desăvârșită. El nu era niciodată măgulit de laude și nici zdrobit de acuzații și dezamăgiri” (Viața lui Iisus, p. 330).

Maniera de abordare a necazurilor poate ruina sănătatea unui om sau îl poate scoate la un liman, fortificându-l pentru încercările viitoare. Psalmul 91 îi prezintă pe cei credincioși odihnindu-se la umbra Celui Atotputernic pentru că au făcut din Dumnezeu un loc de scăpare în vreme de necaz.

Din mulțimea de personaje biblice care ar putea ilustra ideea textului din dimineața aceasta, am ales cazul lui Ioan Botezătorul, cel întemnițat de Irod pentru curajul de a-i fi mustrat păcatul. Ca și ucenicii, Ioan Botezătorul se aștepta ca leul din seminția lui Iuda să-i desființeze pe romani, însă zăbava Mântuitorului era pentru el o taină care-i depășea puterea de pricepere. În punctul acesta, prorocul are abordarea inspirată: „Ioan nu voia să discute îndoielile și tulburările cu însoțitorii săi. El s-a hotărât să ceară lămuriri de la Iisus. Mai dorea un cuvânt de la Hristos spus numai pentru el” (Viața lui Iisus, p. 217). Și l-a primit sub forma unei mustrări fine: „Ferice de acela pentru care Eu nu voi fi un prilej de poticnire” (Matei 11:6). Partea frumoasă constă în faptul că Ioan Botezătorul a acceptat mustrarea și a înțeles clar natura lucrării lui Mesia, predându-se pe sine lui Dumnezeu pentru viață sau pentru moarte, după cum avea El să găsească cu cale.

Alergarea este un exercițiu fizic prin excelență și este benefică sănătății organismului. A alerga la Dumnezeu este un exercițiu spiritual fără de care nu este posibilă mântuirea. Să alergăm dar și astăzi pentru premiul chemării cerești pe care Dumnezeu ne-a făcut-o în Isus Hristos.

 

autor: Ovidiu Burbulea

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO