UNDE-ȚI ESTE MINTEA? 2 Septembrie 2024. Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ. Coloseni 3:2 Gânditul este o activitate inerentă. Planuri, idei, reflecții, controverse, analize – toate se desfășoară automat și continuu în mintea fiecăruia. Disciplinarea gândurilor este unul dintre cele mai provocatoare lucruri și este… Citește


Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.
Coloseni 3:2

Ascultă ediția audio aici.

Gânditul este o activitate inerentă. Planuri, idei, reflecții, controverse, analize – toate se desfășoară automat și continuu în mintea fiecăruia. Disciplinarea gândurilor este unul dintre cele mai provocatoare lucruri și este substratul a tot ce suntem. Însă cum poți să te gândești la cele de sus atunci când treci printr-un episod depresiv? Iată un sfat inspirat:

„Nu este înțelept să privim la noi înșine și să ne cercetăm emoțiile. Dacă facem aceasta, vrăjmașul ne va pune înainte dificultățile și ispitele care slăbesc credința și nimicesc curajul. A ne cerceta îndeaproape emoțiile și a da frâu liber sentimentelor înseamnă a hrăni îndoiala și a ne încurca în urzeala nedumeririlor. Trebuie să ne îndepărtăm privirile de la noi înșine către Isus” (Divina vindecare, p. 183).

Așadar, atunci când este natural să te gândești la cât de greu îți este, aplică versetul de astăzi. Fă o redirecționare de traseu către cele cerești.

Două lucruri practice poți aplica în acest context: memorează și cântă. Cu cât ai mai multe versete înmagazinate în memorie, cu atât vei putea să confrunți cu mai multă ușurință ispitele de descurajare pe care cel rău ți le tot așază înainte. De exemplu, dacă apare frica pentru ce ar putea să se întâmple cu familia ta, repetă ceea ce Domnul a zis: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10). Gândește-te, analizează, meditează asupra a ceea ce a spus El că este și poate să facă.

În plus, cântatul este unul dintre cele mai puternice instrumente pentru alungarea descurajării și a tristeții. Dacă simți miros de depresie sau anxietate, ia-ți un timp consistent să exprimi lauda și recunoștința ta față de un Dumnezeu care este la fel de plin de dragoste și are la fel de mult interes față de tine ca atunci când ți-a fost cel mai bine.

Caută astăzi să te gândești la ce gândești. Analizează ce idei ocupă mintea ta și, în mod intenționat și repetat, îndreaptă-ți interesul către Cel care este infinit de frumos. Merită fiecare clipă petrecută admirându-L!

 

autor: Loredana Catrinescu

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO