Temeți-vă numai de Domnul și slujiți-I cu credincioșie din toată inima voastră; căci vedeți ce putere desfășură El printre voi.
1 Samuel 12:24

Ascultă ediția audio aici.

Mă plimb pe holurile clinicii unde lucrez. Uneori mă întreb cum s-a întâmplat să ajung aici. Nu a fost nicio clipă ceea ce îmi plănuisem la început, însă oportunitatea a venit pe neașteptate și nu am spus nu. O clinică de îngrijiri paliative, unde speranța de viață este aproape de zero, nu este un loc plăcut în care să lucrezi zi de zi. M-am întrebat de nenumărate ori la început de ce am acceptat acest job, fiindcă nu mă vedeam lucrând înconjurată de moarte. Orice medic tânăr își dorește să vindece, să vadă rezultatele muncii lui, și asta îmi doream și eu. Însă, în scurt timp, Dumnezeu mi-a arătat de ce mă aflu în acel loc. În câteva luni, am întâlnit atât de mulți oameni fără speranță, oameni care aveau nevoie de cuvinte de încurajare, oameni care aveau nevoie să fie pregătiți pentru a accepta moartea. Copii care nu puteau concepe că urmează să își piardă un părinte, soții sau soți nepregătiți pentru a-și îmbrățișa poate pentru ultima dată partenerul de viață, frați sau surori bucurându-se că mai pot vedea încă o zi pe cei cu care au copilărit și au crescut. Am auzit povești de viață memorabile despre oameni care acum erau la capăt de drum. Ce loc mai potrivit de a-i mângâia pe oameni și de a le vorbi despre speranță și despre Dumnezeu?

O vorbă bună, o încurajare, o explicație mai amănunțită despre starea omului drag fac pentru fiecare persoană care trece pragul cabinetului meu mai mult decât mi-aș fi putut imagina în prima mea zi de lucru. Am înțeles că Dumnezeu conduce viața mea într-un mod minunat, chiar dacă eu uneori nu văd acest lucru. Am înțeles din nou că El, Tatăl nostru ceresc, găsește oportunități minunate de slujire pentru fiecare dintre noi, dacă ne lăsăm călăuziți de El. Chiar prin lucruri mărunte, neînsemnate, fiecare dintre noi poate fi balsam și mângâiere pentru cei din jurul lui.

Găsește astăzi o persoană care are nevoie de o încurajare, de o vorbă bună sau de un zâmbet! Poate este vecinul tău sau un coleg. Fii pansamentul de care are nevoie astăzi!

 

autor: Sorina Rohnean

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO