El va schimba trupul stării noastre smerite și-l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-Şi supune toate lucrurile.
Filipeni 3:21

Ascultă ediția audio aici.

Unul dintre cele mai grele momente din viața unei mame este atunci când stă lângă patul copilului ei bolnav. Ca pediatru am văzut mame foarte tinere, dar și mame cu multă experiență, însă la toate am observat un lucru: grija pentru sănătatea copilului lor drag. Am văzut în ochii lor obosiți lacrimi, le-am văzut mâinile tremurânde și picioarele obosite, le-am auzit frământările și mai ales întrebările „De ce copilul meu? De ce n-aș putea să port eu boala în locul lui?” Însă ce m-a impresionat la ele a fost speranța că într-o zi copilul lor va fi bine (de multe ori în ciuda diagnosticului) și curajul de a lupta în fiecare zi pentru el, fără a obosi. Dar oare câte dintre ele se gândesc că Isus știe și ca Lui Îi pasă de ele și de copiii lor?

„Iisus cunoaște povara inimii oricărei mame. Acela care a avut o mamă care s-a luptat cu sărăcia și lipsurile simte cu fiecare mamă în lucrările ei. Acela care a făcut o călătorie lungă pentru a alina durerea unei femei canaanite va face tot atât de mult pentru mamele de azi. Acela care a redat văduvei din Nain pe unicul ei fiu și care, în agonia Sa pe cruce, Şi-a amintit de mama Sa este mișcat astăzi de durerea mamei. În orice suferință și în orice nevoie, El va da ajutor și mângâiere” (Viața lui Iisus, p. 511).

Mamelor, nu sunteți singure în lupta voastră. Nicio boală nu este mai puternică decât Dumnezeu. Chiar dacă noi, medicii, suntem uneori neputincioși în fața bolii, va veni vremea când El va schimba trupul copiilor ce suferă astăzi, prin puterea Lui. În Împărăția Lui „nu vor mai fi copii cu zile puține” (Isaia 65:20). Va veni ziua când picioarele lor vor alerga neobosite alături de ale altor copii, când brațele lor vor îmbrățișa pe mamele lor, când vor putea vorbi și cânta cu bucurie și când trupul lor nu va mai fi afectat de boală.

Să ne rugăm astăzi pentru mamele care suferă împreună cu copiii lor, dar și pentru mamele care așteaptă ziua revederii cu aceia care se odihnesc acum.

 

autor: Cristina Plătică

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO