O inimă veselă înseninează fața; dar când inima este tristă, duhul este mâhnit.
Proverbele 15:13
Ascultă ediția audio aici.
M-am întrebat de multe ori care este sursa fericirii. Oamenii de știință au descoperit faptul că serotonina, care este o substanță eliberată la nivelul creierului, ajută la menținerea unei stări de fericire. Sentimentele de anxietate, de tristețe profundă, scăderea toleranței la frustrare și insomnia indică un deficit de serotonină și este imperativ ca persoana în cauză să facă tot posibilul să crească nivelul de serotonină pe cale naturală. Pentru aceasta este nevoie de triptofan, precursorul serotoninei, care se găsește în semințele de dovleac, chia, in, susan, floarea-soarelui, în nuci, ovăz și spirulină. De asemenea, cantitățile mai mari de magneziu, vitamina B6, carbohidrații complecși pot fi de ajutor.
„Cerealele, fructele, nucile și legumele constituie dieta aleasă pentru noi de Creatorul nostru. Aceste alimente, pregătite într-un mod cât se poate de simplu, sunt cele mai sănătoase și mai hrănitoare. Ele dau o tărie, o rezistență și o vigoare a intelectului pe care o dietă mai complexă și mai stimulatoare nu le poate da” (Dietă și hrană, p. 296).
În plus, lumina naturală, exercițiul fizic, folosirea din plin a apei, încrederea în Dumnezeu și recunoștința sunt ingrediente vitale pentru a beneficia de această stare de bine.
„Recunoștința deschide zăvoarele unei vieți depline. Prin ea, ceea ce avem devine suficient, ba chiar ne prisosește. Ea transformă negarea în acceptare, haosul în ordine, confuzia în claritate. Ea poate transforma o masă într-o sărbătoare, o casă într-un cămin, un străin într-un prieten.” – Melody Beattie
Te provoc să-ți iei suficient timp astăzi să observi cerul albastru, o floare, o pasăre, un zâmbet. Alege să te conectezi la Sursa supremă a fericirii! Risipește fericire în jurul tău! Și nu uita: „O inimă veselă înseninează fața.”