Doamne, Dumnezeule, multe sunt minunile și planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemăna cu Tine. Aș vrea să le vestesc și să le trâmbițez, dar numărul lor este prea mare, ca să le povestesc.
Psalmii 40:5

Ascultă ediția audio aici.

Beep, beep, beep… se auzeau aparatele din sala de operație. „Bisturiul, vă rog. Aspiră aici. Ține strâns…” Șase ore mai târziu, operația pe cord deschis a luat sfârșit. Se terminase cu bine. Acesta a fost primul meu contact cu chirurgia cardio­vasculară.        

La începutul anului 2018, studentă fiind în anul patru la Medicină, am aplicat pentru obținerea unei burse de studiu Erasmus în străinătate. Deși aveam alte opțiuni, am fost repartizată pentru o perioadă de șase luni la o universitate din Roma. La invitația unei colege italience, iată-mă într-o sală de operație de chirurgie cardiovasculară. Urma să aibă loc o intervenție de bypass aortocoronarian, unde am fost implicată de echipa chirurgicală în mod direct și, mulțumesc Domnului, am făcut față cu brio.       

Anii studenției au trecut repede și, după examenul de rezidențiat, în ziua repartiției, am ales cu inima, și anume, unica și prima mea dragoste, specialitatea de chirurgie cardiovasculară. Nu cred că există un lucru mai frumos decât acela de a avea șansa de a opera „cot la cot” cu Însuși Creatorul inimii, acest motor neobosit și atât de minunat creat.

Încercările și obstacolele mari întâlnite curând m-au descumpănit și am hotărât să stau de vorbă cu cel mai bun Prieten al meu spre a-I cere asigurarea că El vrea să rămân pe zona de chirurgie cardiacă. Venise Sabatul și, când să plec la biserică, s-a dezlănțuit o furtună care rupea copacii. Cu toate că ezitam în aceste condiții să ies din casă, am simțit un îndemn puternic de a merge la adunare. Și n-am regretat. Dumnezeu luase aminte la frământările mele și pregătise răspunsul pentru ruga mea. „Ecografie cardiacă” a fost titlul predicii din acea dimineață de Sabat. Predica a fost un răspuns concret, care îmi arăta că Domnul vrea să-L onorez lucrând în acest domeniu.

Îți urez să descoperi minunile și planurile pe care Domnul le are pentru tine în această zi și să te bucuri de împlinirea lor!

 

autor: Taina Alexandra Pălărie

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO