Când a ieșit din corabie, Isus a văzut o gloată mare, I s-a făcut milă de ea, și a vindecat pe cei bolnavi.
Matei 14:14

Ascultă ediția audio aici.

Unul dintre motivele pentru care Isus rămâne modelul suprem al iubirii necondiționate este dedicarea Sa totală în lucrarea de slujire. În vreme ce tocmai aflase despre decapitarea verișorului său Ioan Botezătorul, căutând un loc izolat pentru a-Și plânge prietenul, Isus Își păstrează totuși atenția îndreptată spre suferința celor din jur. În loc să ignore gloata și să caute liniștea mult dorită, Isus Se oprește și slujește. Nu numai că are milă de norod, ci face un pas mai departe și acționează: le împlinește mai întâi nevoile fizice, iar apoi, pe cele spirituale.

Folosind acest limbaj universal al compasiunii, Isus reușește să treacă la un nivel mai profund al relației și să ajungă la inimile tuturor, împlinind cele mai adânci nevoi. Prin fiecare gest de bunătate, Isus le arată oamenilor cum este Împărăția de unde vine El, o lume unde dureri nu vor mai fi. Aceste ecouri ale Împărăției Cerurilor semănau speranță, mângâiere și un gând al veșniciei în toți cei ce Îl întâlneau pe Isus.

Fie că era vorba despre copii sau bătrâni, femei, bolnavi sau leproși, tot ce atingea Isus nu rămânea la fel. Iar frumusețea compasiunii stă în faptul că nici Isus nu putea rămâne la fel.

Bunătatea și iubirea, așa cum le-a trăit Isus, au capacitatea de a schimba nu numai beneficiarul, ci și binefăcătorul. La 2.000 de ani de la momentul în care Isus a slujit pe acest pământ, avem la dispoziție o paletă largă de studii de specialitate care confirmă efectele pe care actele repetate de compasiune le au asupra creierului uman. Această forță este un adevărat stimulator, declanșând în organism procese de vindecare, de creștere a imunității și de scădere a stresului și a oboselii. Persoanele care acționează din compasiune sunt mai fericite, mai sănătoase și mai pline de pace, de parcă acele ecouri ale unei lumi mai bune se întorc asemenea unui bumerang în viețile lor.

Meditează astăzi la inima iubitoare a Tatălui ceresc și roagă-L să îți descopere noi ocazii prin care îți poți antrena acest mușchi al compasiunii, propagând mai departe ecourile din lumea de dincolo!

 

autor: Măriuca Mănescu

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO