Căci deprinderea trupească este de puțin folos, pe când evlavia este folositoare în orice privință, întrucât ea are făgăduința vieții de acum și a celei viitoare.
1  Timotei 4:8

Ascultă ediția audio aici.

Pentru a fi în formă este nevoie de disciplină. A fi în formă nu înseamnă a avea mușchi bine evidențiați, ci a avea un corp armonios dezvoltat, conturat cu ajutorul exercițiilor fizice, în armonie cu nevoile organismului, pentru a atinge un echilibru.

Dacă vreau să fiu într-o bună formă fizică, voi face exerciții pentru a-mi întări mușchii. De asemenea, trebuie să aleg alimentele cu valoare nutrițională de calitate, atât pentru a scădea în greutate, cât și pentru creșterea energiei.

Nu voi putea ajunge în formă bună prin consumul de gogoși, prăjituri și înghețată sau prin simpla vizionare a videoclipurilor cu exerciții fizice. Acest corp armonios necesită întâi intenția și apoi efortul susținut.

Despre fitnessul spiritual se poate spune același lucru. Nu se poate realiza întâmplător și fără disciplină. Poate ne simțim inconfortabil folosind cuvântul „disciplină”, dar, precum descria Ellen White, și Isus a avut parte de aceasta: „Încrederea și râvna, statornicia și tăria de caracter manifestate în Hristos trebuie să se dezvolte și în noi, prin aceeași disciplină pe care El a suportat-o. Și harul pe care El l-a primit ne va fi dat și nouă” (Viața lui Iisus, p. 73).

Disciplinarea spirituală, prin mijloace cum ar fi: postul, rugăciunea, studiul Scripturii, facerea de bine, nu este îndeplinită pentru a obține aprobarea lui Dumnezeu sau pentru a ne arăta neprihănirea noastră personală, ci este un mijloc de har oferit nouă de către Dumnezeu, astfel încât să putem experimenta o umblare sănătoasă și stabilă cu El.

Postul este mult promovat, evidențiindu-se beneficiile pentru sănătate, în mod special beneficiile asupra funcționării optime a creierului. Postul este o disciplină concepută de Dumnezeu pentru a ne ajuta în creșterea spirituală, pentru a avea mintea limpede. Făcând aceasta, aducem roade în viața noastră, urmându-L pe Isus.

Să punem accent pe fitnessul spiritual, să postim, să ne rugăm și să studiem Scriptura, pentru a rămâne neclintiți ca stânca atunci când apare opoziția și când se va înteți persecuția.

 

autor: Alina Dumitriu

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO