LUMINĂ ÎN ÎNTUNERICUL ÎNVĂȚĂTURILOR FALSE DESPRE SĂNĂTATE


În El era viața, și viața era lumina oamenilor.
Ioan 1:4

Ascultă ediția audio aici.

„Aproape toți apostolii diferitelor forme de spiritism pretind că au puterea de a vindeca bolile. Ei își atribuie puterea electricității, a magnetismului, a așa-ziselor tratamente simpatetice, sau a puterilor latente din mintea omului. Chiar și în acest veac creștin nu sunt puțini cei care merg la acești vindecători, în loc să se încreadă în puterea Dumnezeului celui viu și în aptitudinile unor medici creștini calificați” (Evanghelizare, p. 606).

Viața și lumina în viziunea medicului sunt asociate cu vindecarea. Bolnavii au nevoie de viață și lumină din partea marelui Medic, cu atât mai mult cu cât cel rău varsă de asemenea o avalanșă de „sfaturi de sănătate” asupra lumii.

Un creștin care studiază Biblia este greu de înșelat. El găsește versetele biblice care confirmă sau infirmă învățăturile morale care circulă prin lume, dându-și seama dacă ceva este fals sau nu. Mulți nu bagă de seamă că și sfaturile de sănătate pot fi false, provenite din surse oculte și care creează confuzii. Adesea credincioșii sunt uimitor de creduli în acest subiect. Este destul ca cineva să afirme despre un tratament sau produs că este „natural”, ceea ce este luat drept garanția faptului că produsul este sănătos, eficient și chiar de lăudat. Dar, din păcate, nu este destul ca un produs să fie „bio”. Un credincios trebuie să verifice tot așa de strict tratamentele ca și învățăturile morale. A le verifica în lumina Scripturii și a științei medicale nu este doar o filozofare abstractă, ci o problemă de viață și de moarte. Mulți au pățit-o, de exemplu, cu faptul că au încercat să trateze o tumoră canceroasă în stadiu operabil cu o cură de sucuri, astfel ajungând ca boala să devină incurabilă. Au plătit cu viața pentru credulitatea lor.

Adevăratele învățături de sănătate nu se contrazic cu știința experimentală. Ele fac parte din lumina și viața date de Isus. În schimb, tratamentele pseu­doștiințifice obscure, precum homeopatia, reflexoterapia, cele bazate pe „bio­energetică”, tratamentul cancerului prin sucuri provin de la prințul întunericului și aduc moarte.

 

autor: Ottó Szőcs

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO