PRIVIND SPRE CER CU EMOȚIE ȘI SPERANȚĂ


Credincios este Domnul: El vă va întări și vă va păzi de cel rău.
2 Tesaloniceni 3:3

Ascultă ediția audio aici.

În fiecare dimineață, prin fereastra camerei mele, zăresc un crâmpei de cer; înnorat sau senin, cerul îmi mângâie privirea și din înaltul său îmi transmite bucuria și provocarea unei noi zile.

Oare cum va arăta ziua de azi? Va fi senină sau tristă? Îmi va încălzi inima sau va ploua peste sufletul meu? Încă din zorii dimineții mă frământă și mă asaltează gânduri despre cum va arăta această zi. Diminețile sunt binecuvântate; ele aduc un nou început; răspândesc lumină și un miros proaspăt, reconfortant, ce pătrunde adânc prin respirația noastră, ca să igienizeze cele mai îndepărtate celule din universul nostru fizic.

După o noapte în care domină liniștea în universul stelar și universul nostru fizic, zorii dimineții ne cheamă la viață, la un nou început. Este tic-tacul unui ceas biologic, căruia i s-a stabilit cadența din veșnicie, pentru a bate într-un ritm care să îmbine ziua cu noaptea, munca cu odihna, realitățile zilei cu visele nopții, speranța cu dezamăgirea.

E dimineață iar…

Îmi plec genunchii și îmi înalț privirea spre cer, iar gândurile mele se liniștesc. Va fi bine, îmi spune o voce interioară, pentru că așa a promis Dumnezeu copiilor Săi, tineri sau maturi, împovărați de probleme sau de ani. Va fi acolo lângă tine, lângă mine, în miezul problemei, alinând, mângâind, trăind cu emoție alături de noi clipa.

O promisiune care străbate ca o rază de lumină spațiul și timpul, pentru mine și pentru tine, ca să trăim cu încredere, speranță și credință povestea vieții de fiecare zi. Cu privirea ațintită spre cer și genunchii încă plecați, dau glas ultimului gând: Mulțumesc, Domnul meu!

Să privim în fiecare dimineață spre cer cu încredere, emoție și speranță, chiar dacă în fața noastră se întinde o perdea de nori, pentru că dincolo de ea există speranță, există iubirea ce a creat totul și care poate recrea totul.

Astfel se încheie primul capitol din povestea unei zile care promite să fie trăită sub ocrotirea Celui Preaînalt, a Dumnezeului nostru de ieri, de azi și de mâine.

 

autor: Ana Mationi

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO