Atunci lumina ta va răsări ca zorile, și vindecarea ta va încolți repede; neprihănirea ta îți va merge înainte, și slava Domnului te va însoți.
Isaia 58:8

Ascultă ediția audio aici.

Știința dezvăluie că binefacerea, de la voluntariat formal până la acte aleatorii de bunătate, promovează bunăstarea și longevitatea. Studiile arată că voluntariatul se corelează cu un risc cu 24% mai mic de deces prematur – aproximativ la fel cu a consuma șase sau mai multe porții de fructe și legume în fiecare zi. Mai multe experimente aduc lumină asupra mecanismelor biologice prin care, ajutându-i pe alții, ne putem îmbunătăți sănătatea.

Într-un astfel de experiment, elevii de liceu din Canada fie au fost desemnați să îndrume copii mai mici timp de două luni, fie au fost puși pe o listă de așteptare. Patru luni mai târziu, după ce tutoratul s-a încheiat, diferențele dintre cele două grupuri au fost clar vizibile… în sângele lor. Liceenii care îndrumau în mod activ copiii mai mici aveau niveluri mai scăzute de colesterol și de markeri inflamatori, cum ar fi interleukina 6, care, pe lângă faptul că este un predictor puternic al sănătății cardiovasculare, joacă, de asemenea, un rol important în infecțiile virale.

„Cei care demonstrează în mod practic mărinimia lor prin simpatie și prin fapte de milă față de cei săraci, suferinzi și nenorociți, nu numai că îi ușurează pe suferinzi, dar contribuie în mare măsură la propria lor fericire și sunt pe cale să-și asigure sănătatea sufletului și a trupului. Isaia a descris în mod clar lucrarea pentru care Dumnezeu Își va accepta și binecuvânta poporul” (Lucrarea de binefacere, p. 302).

„Faptele bune constituie de două ori o binecuvântare – atât pentru binefăcător, cât și pentru cel ce se bucură de actul de binefacere. Conștiința facerii de bine este unul dintre cele mai bune medicamente pentru corpurile și mințile afectate de boală. Când mintea este liberă și fericită în urma sentimentului datoriei bine împlinite și al satisfacției de a fi dăruit și altora fericire, influența înviorătoare, moralizatoare aduce o viață nouă întregii făpturi” (Divina vindecare, p. 257).

Încearcă astăzi puterea vindecătoare a binefacerii în viața ta!

 

autor: Tatiana Stoica

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO