Întoarce-te și spune lui Ezechia, căpetenia poporului Meu: „Așa vorbește Domnul, Dumnezeul tatălui tău David: Ți-am auzit rugăciunea și ți-am văzut lacrimile. Iată că te voi face sănătos; a treia zi, te vei sui la Casa Domnului.”
2 Împărați 20:5

Ascultă ediția audio aici.

Experiența lui Ezechia cu Dumnezeu trece printr-o serie de evenimente în care sănătatea lui devine punct de dispută. După ce a avut o experiență privind protecția Ierusalimului în fața armatelor lui Sanherib, împăratul primește prin proroc vestea cu privire la pregătirea pentru sfârșitul său. Îngrozit, acesta se roagă pentru prelungirea vieții sale, ceea ce se și întâmplă, din nefericire, spre nenorocirea lui.

Cu siguranță am auzit cu toții vești de acest gen, în urma unor investigații: cancer cu metastaze, în ultima fază. Am avut un frate care la 33 de ani a primit o asemenea veste. Lupta cu boala a durat un an. Este îngrozitoare o asemenea știre. Dar să stăm puțin. Asemenea situații au multiple cauze, precum stilul de viață, cauze ereditare sau, de ce nu, o îngăduință divină.

Medicii fac eforturi eroice pentru a veni în ajutorul celor bolnavi, știința, de asemenea, este pusă în slujba lor. Chiar în aceste situații, pentru un copil al lui Dumnezeu viața poate și trebuie trăită cu optimism, cu o încredere care vine din faptul că El cunoaște până și numărul perilor din capul nostru (Matei 10:30). Fiecare zi poate fi încă o biruință, o experiență frumoasă care să ne mărească încrederea în El, așteptând deznodământul istoriei fără consecințele păcatului.

„Mulți dintre cei care au venit la Hristos pentru a fi ajutați își provocaseră singuri boala; totuși, El nu a refuzat să-i vindece. Iar când puterea din El a pătruns în aceste suflete, ei au fost convinși de păcatul lor și mulți au fost vindecați, atât de boala spirituală, cât și de cea fizică” (Divina vindecare, p. 73).

Să privim în sus cu toată încrederea spre marele Vindecător, să ne încredințăm Lui și pentru astăzi, ca să vedem bunătatea și intervenția Lui chiar și în cele mai mici lucruri, pentru ca în final să scăpăm pentru totdeauna de ceea ce ar putea umbri sănătatea noastră. Să observăm prezența Lui și să-I mulțumim!

 

autor: Iosif Suciu

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO