Iată, Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere și nu mă voi teme de nimic, căci Domnul Dumnezeu este tăria mea și pricina laudelor mele, și El m-a mântuit.
Isaia 12:2

Ascultă ediția audio aici.

Odată cu un nou stagiu, am început să mă rog ca Dumnezeu să îmi dea priceperea să Îl fac cunoscut medicului cu care lucram. Mă temeam să vorbesc despre El și una dintre cererile mele era pentru curaj. Nu am darul de a porni o discuție despre Dumnezeu într-un mod natural, așa că am îndrăznit să cer în rugăciune ca medicul să inițieze discuția – el să mă întrebe, iar eu voi răspunde. Răspunsul la rugăciunile mele nu a întârziat să apară și, într-o zi, medicul a deschis subiectul și a început să îmi pună întrebări. În timpul conversației, gândurile mele erau o rugăciune continuă care se ridica la Dumnezeu, să pună vorbele potrivite pe limba mea. Am văzut intervenția lui Dumnezeu și minunea de a vorbi liber despre credința mea a fost cu atât mai mare, cu cât îmi cunosc firea anxioasă și mi-am amintit cum în urmă cu câțiva ani, în contextul unei conversații despre creștinism, tot cu un medic, m-am blocat și nu am putut rosti aproape nicio vorbă. Am avut emoții și de data aceasta, dar am ales să Îl invit pe Tatăl meu ceresc în mijlocul fricii, și El nu dezamăgește niciodată!

Acum, Domnul este pricina laudelor mele, pentru că El m-a izbăvit de frica paralizantă în acea ocazie. Dumnezeu nu are nevoie de oameni perfecți, fără frică, ci de oameni disponibili, iar de restul impedimentelor, Se ocupă El.

Medicii sunt cunoscuți pentru pregătirea lor de a îngriji sănătatea fizică a pacientului. Modelul nostru este Dumnezeu, marele Medic, și El nu vindecă doar trupul, ci și sufletul: „În lucrarea de vindecare, medicul trebuie să fie un împreună lucrător cu Hristos. Mântuitorul a îngrijit atât sufletul, cât și trupul. Evanghelia pe care a predicat-o a fost o solie de viață spirituală și vindecare fizică. Izbăvirea de păcat și tămăduirea bolii erau legate una de cealaltă” (Divina vindecare, p. 23).

Atât ca medic, cât și în orice poziție ai fi, Dumnezeu îți încredințează lucrarea sfântă de a face cunoscută mântuirea tuturor!

 

autor: Iulia Carina Nicolae

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO