Isus străbătea toată Galileea, învățând pe norod în sinagogi, propovăduind Evanghelia Împărăției și tămăduind orice boală și orice neputință care erau în norod.
Matei 4:23

Ascultă ediția audio aici.

Acest verset din Evanghelia lui Matei descrie foarte concis și relevant impresionanta misiune pe care a avut-o Mântuitorul nostru cât a fost pe pământ. Misiune care la rândul ei a făcut parte dintr-un plan mult mai mare, ce vizează întregul pământ, și anume planul de mântuire.

Este foarte frumos și transformator gândul și adevărul că Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a venit aici pe pământ, a trăit printre oameni, i-a ajutat și a căutat să-i mântuiască. A murit pentru noi, inclusiv pentru mine, a înviat, iar în urma acestor fapte, iau naștere în inima mea dragostea pentru El și pentru creația Lui, dragoste care mă determină să-I calc pe urme. Sper că și asupra ta are același efect!

În ceea ce privește această misiune:

1. „Isus străbătea toată Galileea…” – A fost dispus să vină în întâmpinarea nevoilor celorlalți sau să Se deplaseze acolo unde putea face diferența pentru oameni și pentru slava Tatălui.

2. „…învățând pe norod în sinagogi…” – În acele vremuri, percepția despre Dumnezeu și Legea Lui devenise atât de distorsionată, încât Isus Hristos a fost nevoit să le reamintească oamenilor Adevărul.

3. „…propovăduind Evanghelia Împărăției…” – Vestea bună a venirii unui Mântuitor pe pământ, existența și venirea Împărăției lui Dumnezeu, îndemnul la pocăință și acceptarea lui Dumnezeu în inima omului erau o parte dintre învățăturile Lui.

4. „…tămăduind orice boală și orice neputință care erau în norod” – Vindeca tot ce Îi ieșea în cale și dorea să ajute pe oricine, întregind astfel tabloul misi­unii Lui.

Isus ne cheamă să Îi urmăm exemplul în efortul de a salva suflete. El a murit și înviat, a dus planul de mântuire la îndeplinire, iar noi avem șansa de a fi mântuiți prin El și de a prezenta și altora această veste bună. Poate că te întrebi cum? Sau ce poți face? Ei bine, Dumnezeu ne-a înzestrat pe fiecare cu talanți, dorințe, pasiuni și aptitudini pe care să le folosim în această slujbă. Tu și cu mine le știm. Dumnezeu Își face partea, îngerii, de asemenea, dar cum rămâne cu mine și cu tine?

 

autor: Andreea Denise Filimon

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO