Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei: când este El la dreapta mea, nu mă clatin. De aceea inima mi se bucură, sufletul mi se înveselește, și trupul mi se odihnește în liniște.
Psalmii 16:8,9
Ascultă ediția audio aici.
Dimineața, când deschid ochii, aleg să privesc la ceea ce a creat Dumnezeu pentru mine. Lasă-L să îți vorbească și ție prin lacrima de rouă, verdele firului de iarbă, coloritul petalelor florilor, maiestatea copacilor, lumina soarelui, albastrul cerului… sau ceea ce este frumos pentru ochii tăi.
Îl caut în Sfânta Scriptură, Cuvântul scris al lui Dumnezeu. Îl găsesc aplecat cu dragoste și creând omul, pe el și pe ea, așezându-i apoi în grădina frumoasă pregătită special pentru ei.
Caută-L și tu! Îl vei descoperi de-a lungul timpului alături de bărbați, femei și copii. Îl vei găsi apoi mergând pe drumurile prăfuite ale Pământului nostru, bucurând inima tatălui și a mamei copilului vindecat, dăruind sănătate tuturor celor care doreau, fericind pe cei săraci, pe cei ce plâng, hrănind mulțimile, dar și pe cei flămânzi și însetați după neprihănire, dăruind pace sufletului chinuit de păcat.
Nu striga și tu alături de gloata gălăgioasă pentru răstignirea Lui. Cei care L-au trimis la moarte au alungat pe Cel ce putea să le dea pacea. Vreau să Îl aleg pe El, Domnul meu!
Dacă este alături de mine, bucuria este în inima mea, gândurile mele sunt frumoase, pot să mă bucur de sănătate.
De aceea aleg nucleul sănătății cu triada raționalității:
1. Accept ceea ce nu se poate schimba.
2. Fac tot ce este posibil pentru a schimba ce se poate schimba, amintindu-mi însă că lucrurile nu trebuie să se întâmple așa cum vreau eu.
3. Mă rog să fac diferența între ce se poate schimba și ce nu se poate schimba.
Alege astăzi să Îl ai pe Domnul la dreapta ta! „În supunerea totală față de Domnul Isus Hristos există pace; o pace constantă care inundă sufletul. Ascultarea de Dumnezeu aduce odihnă. Ucenicul care calcă umil și smerit pe urmele Răscumpărătorului descoperă o pace și o odihnă pe care lumea nu le poate lua înapoi” (Minte, caracter, personalitate, vol. 2, p. 803).