Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în Locuința morților în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici știință, nici înțelepciune!
Eclesiastul 9:10

Ascultă ediția audio aici.

Am urmărit de curând un impresionant interviu la postul de televiziune Speranța TV, în care o doamnă în vârstă de 98 de ani împărtășea câteva din secretele care au ajutat-o să ajungă la această venerabilă vârstă. Pe lângă stilul de viață sănătos pe care îl adoptase în alimentație, folosirea judicioasă a timpului, mișcare și activități fizice, chiar înscriere în competiții de atletism la vârsta de 67 de ani, ceea ce a constituit cu adevărat fundamentul existenței dumneaei a fost dedicarea în slujba semenilor, cu dorința fierbinte de a le sluji. După pensionare, s-a înscris voluntară la Crucea Roșie, activând cu abnegație și altruism timp de 18 ani. Această activitate devenise centrul existenței ei, misiunea ei de bază, definindu-i calitatea de om. Inima sa continuă să pulseze pentru ceea ce a iubit toată viața, slujirea semenilor. Era bucuria ei, iar atunci când povestea, fața ei radia.

Cum este viața ta și care este scopul sau principiul tău călăuzitor? Ce te face fericit/ă, împlinit/ă?

Prin înțelepciunea dată de Dumnezeu lui Solomon, găsim un principiu călăuzitor care poate deveni ghidul permanent al vieții, aplicabil în toate domeniile și activitățile zilnice, indiferent de vârstă sau ocupație: „TOT ce găsește mâna ta să facă, fă CU TOATĂ puterea ta!”

Acest TOT nu permite excepții. El cere calitate maximă, dedicare, perseverență, sacrificiu, priorități. Dar și oferă totul: satisfacție, utilitate, împlinire, bucurie, dezvoltare, caracter și, mai ales, sănătatea minții și a trupului. Nu-i așa că merită?

Este șansa noastră să răspundem Cerului, deoarece și Dumnezeu ne-a dat TOTUL și continuă să o facă, pregătindu-Se să ne uimească în curând.

Mă rog ca anii vieții tale să fie sănătoși, iar sănătatea să adauge ani vieții tale!

 

autor: Camelia Bereș

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO